ΕΚΚΛΗΣΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας τίμησε τον καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά

Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας τίμησε τον καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά

Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας τίμησε τον καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά

Με αφορμή την επικείμενη είσοδο της Εκκλησίας μας στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α κ. Βλάσιος Φειδάς.

Τον καθηγητή κ. Φειδά, προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη και πολυδιάστατη προσφορά του στην Εκκλησία και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στην ομιλία του ο κ. Φειδάς αναφέρθηκε στο θεοσύστατο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στις εκκλησιολογικές προεκτάσεις του μυστηρίου, βασιζόμενος στην αποστολική και πατερική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Φειδά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής, Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Εκκλησία, τη Θεολογία, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετάβαση στο περιεχόμενο