ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καρπός των αγώνων το 3ο Γυμνάσιο – Θα ξυπνήσει άσχημα ο κ. Σταικούρας και όσοι άλλοι ονειρεύονται απολύσεις μέσω “αξιολόγησης”

Καρπός των αγώνων το 3ο Γυμνάσιο – Θα ξυπνήσει άσχημα ο κ. Σταικούρας και όσοι άλλοι ονειρεύονται απολύσεις μέσω “αξιολόγησης”

Η ενημέρωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Από μεριάς ΚΚΕ και ΚΝΕ παραβρέθηκαν οι Αφροδίτη Κτενά, Βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σερετάκης Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Ζαχαριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος και εκπαιδευτικός που υπηρέτησε στο 3ο Γυμνάσιο

Επίσης οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νατάσα Κοντούλη,  καθηγήτρια  στο 3ο Γυμνάσιο, Αρετή Περιβόλα, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Βασίλης Ραπτόπουλος, απόφοιτος μαθητής του 3ου Γυμνασίου και 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας και Στράτος Αγγελίδης απόφοιτος μαθητής του Λυκείου Νέας Χαλκηδόνας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος ενώπιον εκπαιδευτικών και γονιών είπε κυνικά  πως  αυτό που χρειάζεται η εκπαίδευση είναι αξιολόγηση από ιδιώτες (!) η οποία θα συνδέεται με σταθερό ποσοστό απολύσεων (!!!) αφήνοντας εμβρόντητους τους παραβρισκόμενους.

Σε δήλωσή του για την ανέγερση του νέου σχολείου ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ανέφερε:

«Η σημερινή μέρα είναι επιστέγασμα και δικαίωση μακρόχρονων αγώνων των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, όλων των κατοίκων της περιοχής που επί δεκαετίες αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν την ανέγερση του σχολείου

Χωρίς αυτούς τους αγώνες το οικόπεδο θα είχε άλλη κατάληξη. Το 3ο Γενικό Λύκειο & Γυμνάσιο δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα εάν οι γονείς δεν είχαν ξεθάψει την άδεια από τα συρτάρια και δεν είχαν κάνει δική τους υπόθεση τον αγώνα για την υλοποίηση του έργου

Θυμόμαστε ότι δεν ήταν λίγοι  οι τοπικοί δημοτικοί παράγοντες που κατά καιρούς έταζαν αριστερά και δεξιά την διάθεση του οικοπέδου για οτιδήποτε άλλο εκτός από σχολείοΌπως ακριβώς γίνεται σήμερα με το «φιλέτο» του συγκροτήματος που στέγαζε το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο και συνεχίζει να στεγάζει το 1ο,2ο,3ο ΕΠΑΛ και το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο. Παρότι αυτό αφορά εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς  απαξιώνονται εγκαταλελειμμένα από Κυβερνήσεις, Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές  

Ειδικά το 1ο ΕΠΑΛ παραμένει άστεγο για 4η σχολική χρονιά από το σεισμό του 2019 οπότε χαρακτηρίσθηκε «κόκκινο». Έκτοτε η μόνη «φροντίδα» που έδειξαν οι ΚΤΥΠ και η Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του κ. Βούρου ήταν η απόπειρα αποχαρακτηρισμού του και μετατροπής του σε αποθήκη (!)

Σε ότι αφορά στον  κ. Σταϊκούρα, ο οποίος επέλεξε αυτή τη μέρα για να πει κατάμουτρα σε εκπαιδευτικούς και γονείς ότι ονειρεύονται «αξιολόγηση» από ιδιώτες συνδεδεμένη με σταθερό ποσοστό απολύσεων εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα  που υπάρχουν χιλιάδες κενά, του απαντάμε ότι με αυτό το πλευρό μπορούν να κοιμούνται τα επιτελεία της κυβέρνησης,  και των άλλων αστικών κομμάτων.

Θα ξυπνήσουν όμως άσχημα μόλις πάρουν την δέουσα απάντηση στους  αγώνες αλλά και στην κάλπη με την  αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης”

Μετάβαση στο περιεχόμενο