ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η τοποθέτηση του Γιάννη Βούρου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η τοποθέτηση του Γιάννη Βούρου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ενημέρωση

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής μας παράταξης και π. Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

🟧 Φίλες και φίλοι, αγαπητές και αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι,

η σημερινή συνεδρίαση είναι πέραν κάθε αμφιβολίας από τις πλέον σημαντικές του έτους.

Είναι επίσης πέραν κάθε αμφιβολίας, όπως άλλωστε δηλώσαμε και στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου, πως ως παράταξη λέμε ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΌΧΙ σε αυτόν τον προϋπολογισμό.

Λέμε για μία ακόμη φορά όχι στο ΧΑΡΑΤΣΙ 77% στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών (οι πρώτοι λογαριασμοί των οποίων έφτασαν σήμερα που μιλάμε στα χέρια συμπολιτών μας),

όπου υπενθυμίζω πως για ένα σπίτι 100τμ, οι συνδημότες μας πλήρωναν δημοτικά τέλη ύψους 90 ευρώ και τώρα με τις αυξήσεις της διοίκησης του κ. Τομπούλογλου θα κληθούν να πληρώσουν 159 ευρώ!

Περισσότερα από τον δημότη Γλυφάδας ή τον δημότη της Βούλας.

Φανταστείτε να προέβαινε σε μία τέτοια κίνηση η Κυβέρνηση πχ με τα τέλη κυκλοφορίας τι θα γινόταν.

Είναι επίσης προφανές πως λέμε ΟΧΙ σε κωδικούς προσλήψεων συμβούλων επικοινωνίας από το παράθυρο, όταν ο εκάστοτε δήμαρχος μπορεί να προσλάβει κανονικότατα και βάσει νόμου ειδικούς συμβούλους / συνεργάτες βάσει των σχετικών διατάξεων.

Είναι επίσης προφανές, όπως ειπώθηκε και στην σχετική συζήτηση ότι λέμε ΝΑΙ σε όλους τους κωδικούς του τεχνικού προγράμματος και σε όλες τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες όπως όλοι συνομολόγησαν σε αυτή την αίθουσα εξασφαλίστηκαν από την δική μας διοίκηση και με τα έργα που γίνονται και θα γίνουν με αυτές τις χρηματοδοτήσεις θα αλλάξει κατά πολύ η εικόνα της πόλης μας.

Όμως. Υπάρχει ένα μεγάλο όμως κυρίες και κύριοι αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι.

Καθώς και εμείς φυσικά, για άλλα προετοιμαζόμασταν ως δημοτική ομάδα να πούμε στη σημερινή συνεδρίαση και από το περασμένο Σάββατο, άλλα μας προέκυψαν.

Δυστυχώς.

Γιατί αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Όταν τίθενται στο τραπέζι θέματα ελεύθερης έκφρασης,

Όταν υπάρχουν καταγγελίες από φορείς εκτός πόλης για προπηλακισμούς, σε μία ενημέρωση – συνέντευξη τύπου της δημοτικής αρχής,

Όταν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δικτύου γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όταν υπάρχουν υπόνοιες και ενδεχομένως σύννεφα για έμφυλη βία, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε ή να μιλάμε για πολιτική.

Κύριε Τομπούλογλου προφανώς δεν ευθύνεστε για μία στιγμιαία κίνηση που κάνει ένας αντιδήμαρχός σας. Ας είμαστε λογικοί σε αυτό.

Πλέον όμως 4 ημέρες μετά το συμβάν ευθύνεστε για τυχόν συγκάλυψή του.

Και όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε την ατζέντα δεν θα τα καταφέρετε.

Ζητήσαμε κ. Τομπούλογλου από την Κυριακή και 24 ώρες μετά το συμβάν να βγει το βίντεο της ενημέρωσης του Σαββάτου στον αέρα των καναλιών επικοινωνίας του Δήμου χωρίς κόψε – ράψε.

Όλο το βίντεο αυτούσιο.

Έχετε να κρύψετε κάτι; Σας ρωτάμε ευθέως.

Αφού λοιπόν δεν έγινε αυτό μέχρι σήμερα, ώστε να γίνουμε όλοι μας μάρτυρες των πραγματικών γεγονότων, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε και να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι με Αθανασόπουλους.

Με θέματα αρχών, ελευθερίας λόγου και δημοκρατίας δεν παίζουμε!

Αποχωρούμε από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητάμε την αποπομπή του από Αντιδήμαρχο και την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος.

Σας ευχαριστώ θερμά. Καλό σας βράδυ.

#NeaFiladelfeia#NeaHalkidona#ΝέαΦιλαδέλφεια#ΝέαΧαλκηδόνα

Μετάβαση στο περιεχόμενο