ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι περήφανη για το πλεόνασμα έργων και το ισχυρό κοινωνικό της αποτύπωμα

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι περήφανη για το πλεόνασμα έργων και το ισχυρό κοινωνικό της αποτύπωμα

Απάντηση στην γεμάτη ψέματα κι ανακρίβειες ανακοίνωση της παράταξης Δούρου για τον Απολογισμό Έργου της Περιφέρειας Αττικής της περιόδου 2019-2023

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πολλοί ενοχλήθηκαν από το περιεχόμενο και την αποδοχή της εκδήλωσης απολογισμού έργου της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, γιατί μέσα από αυτήν αναδείχθηκε το πλεόνασμα έργων και το ισχυρό αποτύπωμα της Διοίκησης Πατούλη καθώς και η διαφορά αποτελεσματικότητας της, σε σχέση με τις διοικήσεις του χθες.

Απέναντι στο αποδεδειγμένο πλεόνασμα έργων και κοινωνικής προσφοράς της σημερινής διοίκησης, η παράταξη της κας Δούρου αποδεικνύει με τις ανακοινώσεις που εκδίδει το τεράστιο έλλειμμα αυτογνωσίας κι αξιοπρέπειας που τη διακρίνει.

Αν είχε φιλότιμο το πολιτικό προσωπικό της παράταξης που άφησε στην Περιφέρεια Αττικής κληρονομιά μόνον άλυτα προβλήματα, τεράστια ελλείμματα σε έργα και υποδομές και τη μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης, δεν θα τολμούσε να ισχυρίζεται ότι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να χρεοκοπεί μια Περιφέρεια που τα τελευταία 4 χρόνια εξασφάλισε μεταξύ άλλων για την Αττική:

  • 1.600 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027( αυξημένο κατά 54% με το ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου),
  • 356 εκ. ευρώ από πόρους της Ε.Ε. , για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού (όταν η διοίκηση Δούρου δεν είχε καν τολμήσει να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης)
  • 110 εκ. ευρώ τα οποία είχαμε διαθέσει από ίδιους πόρους ( εξαιτίας του αρχικού σχεδιασμού Δούρου) για το έργο του Φαληρικού, τα οποία  θα μας επιστραφούν από την Ε.Ε. και θα τα διαθέσουμε σε άλλα έργα,  σε Δήμους της Αττικής,
  • 200 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους , για την αγορά εξοπλισμού ανακύκλωσης ( όταν η διοίκηση Δούρου δεν εξασφάλισε ούτε ένα ευρώ για τον ίδιο σκοπό)
  • 54 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας ( ασφαλτοστρώσεις) από το Ταμείο Ανάκαμψης ( όταν η διοίκηση Δούρου έκανε τα αντίστοιχα έργα, όταν τα έκανε κι όχι στο βαθμό που σήμερα γίνονται, με ίδιους πόρους) 

Απέναντι στο έλλειμμα ειλικρίνειας και πολιτικού πολιτισμού της παράταξης Δούρου, απαντάμε με αλήθειες και πραγματικό έργο. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η πρώην περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, όχι γιατί στο τιμόνι της βρίσκεται μια «δεξιά» διοίκηση όπως η ίδια λέει, αλλά γιατί έχει απαλλαγεί από το 2019 από την αδέξια όπως αποδείχθηκε δυστυχώς στην πράξη, δική της διοίκηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο