ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη καθηγητή του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος απομακρύνεται από το σχολείο (!) στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς  και παραπέμπεται σε ΕΔΕ για … άγνωστο «αδίκημα».

Είναι ο ίδιος καθηγητής που είχε τιμωρηθεί από τον κ Νικολόπουλο, Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας, με στέρηση αποδοχών 6 ημερών (!) επειδή ανέφερε μεγάλα κενά αρκετών ωρών στο σχολείο που υπηρετεί. Κατά τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. η αγωνία  για το καλό του σχολείου και των παιδιών μας συνιστούσε  “κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής”!!!

Αντί να παύσει, η δίωξη κλιμακώνεται και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να έχει λάβει γνώση του «κατηγορητηρίου» κάτι που καθιστά την όλη διαδικασία εκτός από απαράδεκτη και παντελώς παράτυπη.

Ακόμα χειρότερα, με ευθύνη του Διευθυντή της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας αλλά και του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας κλήθηκαν να καταθέσουν μαθητές ως…μάρτυρες στην ΕΔΕ, χωρίς να υπάρξει καν πρότερη επικοινωνία με τους γονείς. ,

Συγχαρητήρια για τις «σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους»..

Όλοι τους επωμίζονται τεράστιες ευθύνες για την αναστάτωση που προκαλούν στα παιδιά και στο σχολείο μια ανάσα πριν τις εξετάσεις.

Σημειώνουμε ότι  όχι μόνο δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα θα μπορούσε να αιτιολογήσει την εμπλοκή μαθητών στην ΕΔΕ αλλά αντίθετα πρόκειται για εκπαιδευτικό ευσυνείδητο και αγαπητό στο σχολείο.

Εάν η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και η Διεύθυνση του Σχολείου ήθελαν αν ασχοληθούν με τα κακώς κείμενα υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό.  Για παράδειγμα  η ΔΔΕ να φρόντιζε στις 11 Σεπτέμβρη να ήταν όλα τα κενά καλυμμένα. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τις τουαλέτες των κοριτσιών όπου 6 μήνες μετά την «ανακατασκευή» οι μισές παραμένουν χωρίς λεκάνες (!) ή με το γιοφύρι της Άρτας στο οποίο έχει εξελιχθεί η υπόθεση προσθήκης νέων αιθουσών που εκκρεμεί εδώ και 20 χρόνια (!) ώστε να πάψουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ISOBOX και αίθουσες μπουντρούμια στους διαδρόμους.

Αλλά αυτά είναι τα προεόρτια της ψευδεπίγραφης “αξιολόγησης”: αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα και διώξεις για όσους ζητούν την αντιμετώπισή τους

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση ανάκληση της απομάκρυνσης του  καθηγητή από το σχολείο και την παύση κάθε δίωξης όπως ζητούν  ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.
  • Την άμεση απεμπλοκή των μαθητών από την απαράδεκτη και παράτυπη αυτή διαδικασία. Να λογοδοτήσουν στους γονείς και τους μαθητές όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να τους εμπλέξουν
  • Άμεση επίλυση του κτιριολογικού ζητήματος του σχολείου

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την παραμονή του καθηγητή στο σχολείο, ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια.

24/3/2023

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο