ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (#Αντιπλημμυρικό#Σκρα)

Η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο της Ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7 (#Αντιπλημμυρικό#Σκρα)

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις εξελίξεις, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της οδού Σκρα, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, τα συνεργεία της εταιρείας Εργοροή, αναδόχου του έργου ενίσχυσης του Συλλεκτήρα Σ7, του μεγάλου Αντιπλημμυρικού της Σκρα, πραγματοποιούν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ στην οδό ΠΙΝΔΟΥ, η οποία όμως ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Συγκεκριμένα, οι δοκιμαστικές τομές πραγματοποιούνται στο ένα ρεύμα του δρόμου και η κίνηση των οχημάτων γίνεται εναλλάξ για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες στην Πίνδου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, θα τεθεί εκτός κυκλοφορίας η οδός Πίνδου και θα υποδειχθούν εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων από την Τροχαία.

Η οδός Πλαστήρα παραμένει κλειστή στο ύψος της οδού Κιλκίς, καθώς εκεί κατασκευάζονται φρεάτια του δικτύου του αντιπλημμυρικού έργου και ακολούθως ο νέος συλλεκτήρας, ο οποίος θα εγκατασταθεί μέσω υπόγειας διάτρησης (pipe jacking) μικροτούνελ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε ο μετροπόντικας που χρησιμοποιείται για τη διάνοιξη βρίσκεται κάτω από την Εθνική Οδό και έχει διανύσει μέχρι στιγμής απόσταση δέκα μέτρων.

Όσον αφορά τις εργασίες που πραγματοποιούνται πλησίον στα σχολεία, όπως είχαμε ξανά ενημερώσει, έχουν περιοριστεί ή και διακοπεί προκειμένου να μην ενοχλούνται οι μαθητές κατά την περίοδο των σχολικών και Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όσον αφορά το φρεάτιο της μελέτης Φ1, το μικρό τμήμα του παράδρομου της Εθνικής οδού, στην διασταύρωση με την Τρωάδος, παραμένει εκτός κυκλοφορίας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την όχληση που προσωρινά υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου πραγματοποιούνται εργασίες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται από την Τροχαία της οποίας είναι αρμοδιότητα.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση όλων, τονίζοντας ότι το έργο πραγματοποιείται ακολουθώντας πιστά το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ως Δήμος θα ενημερωνόμαστε και θα ενημερώνουμε με τη σειρά μας τους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη του έργου._

Η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την αποκατάσταση πολλαπλών βλαβών στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Η ενημέρωση

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΒΛΑΒΕΣ στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ η υδροδότηση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου επέβλεπε προσωπικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, έως και απόψε αργά το βράδυ, τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου που πραγματοποιούσαν τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ.

Ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου στο εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάστηκε σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών, αλλά και στους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Ηλία Επιτρόπου και Γιώργο Κελλίδη και στον Γιώργο Κοτταρά, για την παρουσία τους κατά τη διάρκεια των εργασιών και την συνδρομή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο