ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ευρωεκλογές 2024 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Οδηγίες για πολίτες και δικαστικούς αντιπροσώπους

Ευρωεκλογές 2024 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Οδηγίες για πολίτες και δικαστικούς αντιπροσώπους

Σε πλήρη ετοιμότητα για την διεξαγωγή μιας ακόμα εκλογικής διαδικασίας είναι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις Ευρωεκλογές 2024 έχουν εκ νέου αναρτηθεί σε εμφανή σημεία της πόλης, ενώ το εκλογικό υλικό θα είναι από την Παρασκευή 7 Ιουνίου διαθέσιμο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Με το κλείσιμο των σχολείων, τα συνεργεία του Δήμου θα προετοιμάσουν κατάλληλα τις σχολικές αίθουσες ως εκλογικά τμήματα για να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία τη φύλαξή τους από το Σάββατο το μεσημέρι. Τις ημέρες έως και τις εκλογές οι διοικητικές υπηρεσίες θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικαστικών αντιπροσώπων ενώ το σύνολο του Δήμου τίθεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.

Πληροφορίες για πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είτε ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα mpp.ypes.gov.gr συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, είτε στο iraklio.gr όπου έχει αναρτηθεί ο εκλογικός κατάλογος για όλη την πόλη, είτε στα έντυπα που έχουν τοιχοκολληθεί στα κεντρικά σημεία του Δήμου (δημαρχείο, πλατείες, καταστήματα, σχολεία κτλ)

Το Δημοτολόγιο του Δήμου (2ος όροφος δημαρχείου) θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι χρειάζεται στην εκλογική διαδικασία, όπως για παράδειγμα έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο 8.00 – 21.00 και Κυριακή 6.30 – 19.00. Τηλέφωνα για πληροφορίες εκείνες τις ημέρες: 2132000128, 130, 236

Για την ψηφοφορία οι πολίτες χρειάζονται ένα από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα (γίνεται δεκτή και ψηφιακή ταυτότητα αποκλειστικά όμως μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet), προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Διευκόλυνση για ΑμΕΑ

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμΕΑ στη διαδικασία έχουν οριστεί ειδικά εκλογικά τμήματα ενώ θα είναι στη διάθεση των πολιτών προσωπικό το οποίο θα τους προσφέρει υποστήριξη καθ’ όλη την ημέρα των εκλογών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση είναι ωφέλιμο να υπάρχει πρότερη επικοινωνία με τα τηλέφωνα 2132000180, 2132000219 και 2132000192.

Πληροφορίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να παραλαμβάνουν το εκλογικό υλικό από το γραφείο Υποστήριξης Θεσμικών Οργάνων (3ος όροφος δημαρχείου) την Παρασκευή 7 Ιουνίου 15.00 – 21.00 και το Σάββατο Ιουνίου 10.00 – 15.00 (με την παρότρυνση για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη παραλαβή για την έγκαιρη επίλυση τυχόν θεμάτων) όπως επίσης να πληροφορούνται τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων – υπεύθυνων για το κάθε εκλογικό κέντρο.

Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα (το εκλογικό υλικό που παραλαμβάνουν οι αντιπρόσωποι αφορά τα βιβλία των εφορευτικών επιτροπών, αναλώσιμα κτλ).

Στα εκλογικά τμήματα μπορούν να προσέρχονται για την διαδικασία της προετοιμασίας από το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 14.30 και έπειτα (στις 14.00 αναλαμβάνει τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων η ΕΛ.ΑΣ.).

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων 2132000180, 192, 219.

Μετάβαση στο περιεχόμενο