ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εθελοντές Ν.Φιλαδέλφειας ΔΤ Άσκησης και Φώτο

Εθελοντές Ν.Φιλαδέλφειας ΔΤ Άσκησης και Φώτο

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Νέα Άσκηση πραγματοποίησαν οι Εθελοντές του Συλλόγου,  το Σάββατο 1η Απριλίου, με σκοπό την άμεση κινητοποίησή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την προσφορά βοήθειας σε πιθανούς πληγέντες.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε ισχυρό σεισμό αισθητό στην πόλη, με συνέπεια τον εγκλωβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών σε πολυόροφο κτίριο, παράλληλα και με εκδήλωση πυρκαγιάς. Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης δυο τραυματιών και ενός ατόμου σε κατάσταση κρίσης πανικού, στους οποίους παρασχέθηκαν οι Α΄ Βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη, και στη συνέχεια διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία από το ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα κατεστάλη και η πυρκαγιά.   

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο ΤΑΦΑ. Επιχείρησαν 13 Εθελοντές υπό την επίβλεψη του Αξιωματικού ΠΣ και Μέλους του Συλλόγου Δημήτρη Ομουρλόγλου, ο οποίος επιμελήθηκε και το σενάριο, ενώ χρησιμοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου.

Το ΔΣ των Εθελοντών ΠΠΝΦ ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Τάφα για την παραχώρηση, τους μαθητές του Φροντιστηρίου για τη συμμετοχή τους καθώς και τους περίοικους που παρακολούθησαν την Άσκηση.

ethelontesnf@gmail.com

www.ethelontesnf.blogspot.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο