ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στην κινεζική επαρχία Anhui

Επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στην κινεζική επαρχία Anhui

Γ. Πατούλης: «Αττική και Anhui δεν συνδέονται μόνο από τον μακραίωνο πολιτισμό τους, αλλά και από την κοινή επιθυμία τους να ανοίξουν τον δρόμο για το μέλλον»

Οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και την υγιή επιχειρηματικότητα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη στην κινεζική επαρχία Anhui, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης των τοπικών αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου της Anhui Zhou Xi’an, τον Γενικό Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων Wank Nianbao και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Επαρχίας στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Διεθνών Σχέσεων.

Ο κ. Xi’an, καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής στην πρωτεύουσα της Επαρχίας Hefei, αναφέρθηκε στο σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην Anhui, κατατάσσοντας την στις υψηλότερες θέσεις δεικτών ανάπτυξης και ευδαιμονίας των πολιτών σε όλη την Κίνα. Ο κινέζος αξιωματούχος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την επίσκεψή του, τόνισε ότι οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Anhui και την Αττική είναι ευρύτατες, ιδίως στους τομείς της καινοτομίας, των επενδύσεων, του πολιτισμού και του τουρισμού υγείας. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δυνατότητα αξιοποίησης της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής ως μοχλού ανάπτυξης του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς η Anhui διαθέτει τη μεγαλύτερη πανεπιστημιακή σχολή στον κόσμο με αυτό το αντικείμενο. Επίσης υπογράμμισε και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από συνεργασίες στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας, δεδομένου του γεγονότος ότι στην συγκεκριμένη κινεζική επαρχία γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον. «Τις Περιφέρειές μας συνδέει η μακρόχρονη ιστορία και ο πολιτισμός, αλλά και το γεγονός ότι στους τόπους μας γεννήθηκε αντίστοιχα η κινέζικη παραδοσιακή και η δυτική ιατρική, που μπορούν να αποτελέσουν πεδία ευρείας συνεργασίας προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Xi’an και πρόσθεσε ότι «η Αττική μπορεί να γίνει ένας από τους βασικούς στρατηγικούς μας εταίρους».

«Μετά από τέσσερα χρόνια, όταν επισκέφθηκα ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ την Anhui το 2019, έχω την ευκαιρία να δω από κοντά με μεγάλη χαρά την αλματώδη ανάπτυξη της φίλης κινεζικής επαρχίας» δήλωσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η μεταξύ μας συνεργασία μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αττικής». Ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του τουρισμού υγείας και ευεξίας, τονίζοντας ότι η Anhui μπορεί να είναι ένας από τους πιο ισχυρούς εταίρους στον σχεδιασμό της διοίκησης της Περιφέρειας να καταστεί η Αττική ένας από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς: «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στην Αττική μας τους φίλους επισκέπτες από την Anhui, προκειμένου να τους προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, αλλά και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να συνδυάσουμε τα οφέλη της δυτικής ιατρικής με την παραδοσιακή κινεζική – ένα από τα πιο μεγάλα στρατηγικά πλεονεκτήματα της επαρχίας σας», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πατούλης ανέφερε επίσης ότι η Αττική έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναν από τους πιο δυναμικούς πόλους έλξης επενδύσεων στην καινοτομία και την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. «Οι Περιφέρειές μας δεν συνδέονται μόνο από τον μακραίωνο πολιτισμό τους, αλλά και από την επιθυμία τους να ανοίξουν τον δρόμο για το μέλλον. Και αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συνεργασία, που είμαι βέβαιος ότι θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κινεζική επαρχία, ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέστη στην Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιομηχανικών Κατασκευών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Hefei, ως ένας από τους επίσημους ευρωπαίους προσκεκλημένους. Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε από αξιωματούχους της κινεζικής επαρχίας στους χώρους της έκθεσης, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η σύγχρονη κινεζική παραγωγή σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, βιώσιμης μετακίνησης, ιατρικού εξοπλισμού, βιομηχανικής παραγωγής και τεχνητής νοημοσύνης. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να δούμε από κοντά τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, που αποτελούν μοχλό ευζωίας για τους πολίτες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ελλάδα και Κίνα μπορούν να συνεργαστούν πάνω σε αυτούς τους τομείς, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και δημιουργώντας επενδυτικές ευκαιρίες και ευρείες συνέργειες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αττική μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο – εξάλλου για τη διοίκησή μας η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών υπήρξε ένας από τους πιο βασικούς μας στόχους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο