ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά-Πληροφορίες για 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες και νεκρούς. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα για κάποιους επιβάτες ο τραυματισμός είναι σοβαρός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 17 οχήματα Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Στο σημείο μάλιστα σπεύδουν και λεωφορεία για την μεταφορά των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.

Βίντεο

https://www.facebook.com/100015336009493/videos/1393665151450058/

Ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ενώ ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία της περιοχής για να δεχδεν εθούν τους τραυματίες.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, για τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός. 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Όπως προσθέτουν, εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο γγ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας.

Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχως.

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιουνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμου οπως προβέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικα νοσοκομεια Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή εαν χρειαστει να υποδεχθουν τραυματίες.

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο