ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επαναστατική Κίνηση ΝΦ-ΝΧ: Πάρτε πίσω τη σκαναλώδη αύξηση των Δημοτικών Τελών

Επαναστατική Κίνηση ΝΦ-ΝΧ: Πάρτε πίσω τη σκαναλώδη αύξηση των Δημοτικών Τελών

Συνδημότες, συνδημότισσες,
πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την επίσημη έναρξη της θητείας της νέα Διοίκησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας, γίνεται πια ξεκάθαρο, πως αυτή, παίρνοντας «επάξια» τη σκυτάλη από την προηγούμενη, δεν κάνει άλλο από το να αποτελεί τοπικό αντιδραστικό εκπρόσωπο της άρχουσας τάξης και παραγωγό πολιτικών, επιθετικών προς τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Παρ’ όλο που θεωρητικά η Δημοτική Παράταξη που διοικεί τον Δήμο είναι μια Συμπαράταξη, με δήθεν κεντροαριστερό άλλοθι, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα συνονθύλευμα ευκαιριακών συνεργατών, που τελικά υποστηρίζουν και εφαρμόζουν πιστά τις νεοφιλελεύθερες, επικίνδυνες για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού πολιτικές που ακολουθεί η κεντρική κυβέρνηση της Δεξιάς.
Πιστοί στο δόγμα καρότο και μαστίγιο, αθέτησαν την πολιτική που υπερασπίστηκαν προεκλογικά, όταν ως αντιπολίτευση είχαν υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου για γενναία μείωση των δημοτικών τελών, πρόταση που τελικά πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία με κοινή ψήφο από όλη την αντιπολίτευση. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, αφού κεφαλαιοποίησαν εκλογικά την προηγούμενη στάση τους, έρχονται σήμερα, ως Διοίκηση πια, να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, την πραγματική πολιτική τους αντίληψη.
Πως; Μα εφαρμόζοντας από τις πρώτες κιόλας μέρες μια τεράστια αύξηση Δημοτικών Τελών, που διανέμεται σε μια ευρεία γκάμα, από τα Τέλη Κοιμητηρίου ως τα Τέλη Ηλεκτροφωτισμού. Έτσι δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν θα διστάσουν να τσακίσουν την όποια πολιτική στήριξης των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νοικοκυριών είχε επιβιώσει στον Δήμο προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι στις εργατικές πολυκατοικίες της πόλης μας, οι αυξήσεις μέσω των λογαριασμών ρεύματος θα αναγκάσουν κάποιους να περιορίσουν την χρήση ηλεκτρικών καλοριφέρ (καθώς τα σπίτια αυτά δεν έχουν κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και δεν έχουν όλοι ξυλόσομπες), με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Την ίδια ώρα ασφαλώς, που μεγαλοεπιχειρηματίες στην πόλη, πληρώνουν συμβολικά ποσά.
Συνδημότες και συνδημότισσες, όλοι/όλες μαζί πρέπει να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό, αγωνιστικό ΟΧΙ, ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και να οργανωθούμε, να παλέψουμε ώστε να επιβάλλουμε μέτρα και πολιτικές που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των πολλών, δηλαδή των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Οργανωθείτε στην Επαναστατική Κομμουνιστική Κίνηση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και παλέψτε μαζί μας για:

  • Να παρθούν αμέσως πίσω οι προκλητικές αυξήσεις των δημοτικών τελών!
  • Πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλους τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και άπορους του Δήμου, επιβολή των μεγαλύτερων δυνατών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου.
  • Διαχειριστικό έλεγχο από επιτροπές εργαζόμενων του Δήμου και δημοτών από κάθε συνοικία για να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι των ελλειμμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο