ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Τα σχολεία μας πάρκινγκ;

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Τα σχολεία μας πάρκινγκ;

Με έκπληξη και αγανάκτηση μάθαμε ότι ο Δήμος προτίθεται να μετατρέψει σχολικούς χώρους  σε …πάρκινγκ (!) για τις ανάγκες του τελικού της Conference League που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαϊου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα λόγος γίνεται για τα προαύλια του 1ου Γυμνασίου, 1ου Γενικού Λυκείου, 2ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου.

Έκπληξη για τον τρόπο που κοινοποιήθηκε η είδηση δια στόματος ανεύθυνο-υπεύθυνου εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής.

Έκπληξη για την προώθηση μιας τέτοιας απίστευτης απόφασης πίσω από την πλάτη όλης της σχολικής κοινότητας αλλά και όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Ιδιαίτερη έκπληξη για την προχειρότητα στις απαιτήσεις που έχει μια τέτοια μεγάλη διοργάνωσης. Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν  πως στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σημειώθηκε καθίζηση και έχασκε καταμεσής μια τρύπα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς; Οι αρμόδιοι ξέρουν καλά πως υπάρχουν λύσεις. Γιατί δεν τις επιλέγουν;

Ο Δήμος είναι  βέβαιος ότι εδώ είναι ασφαλές να σταθμεύσει αμάξι;

Αγανάκτηση γιατί με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν έχει πάτο η απαξίωση των σχολείων, η περιφρόνηση του Δήμου απέναντι σε ένα σχολικό συγκρότημα που έγινε διεθνώς γνωστό ως σύμβολο εγκατάλειψης από την πολιτεία.

Αγανάκτηση γιατί οι διάφοροι ιθύνοντες σε όλα τα επίπεδα ασχολούνται με τα πάντα, εκτός από το κτιριακό του συγκροτήματος που είναι στο περίμενε εδώ και πάνω από 20 χρόνια

Αγανάκτηση  γιατί τώρα αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο έμεινε υπόσχεση  η ανακατασκευή του προαυλίου και συνεχίζουν να τραυματίζονται παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Είναι αλήθεια ότι είχαμε ακούσει παρόμοιες «ιδέες» στο παρελθόν, ακόμα και για μετατροπή σε πάρκινγκ  των προαυλίων του σχολικού συγκροτήματος σε μόνιμη βάση. Τα είχαμε διαβάσει και σε ορισμένα προεκλογικά φυλλάδια. Μέχρι σήμερα τα θεωρούσαμε ανάξια σχολιασμού έως και γραφικά.

Λύση για τα παιδιά δεν δίνεται 20 χρόνια, αλλά βρίσκουμε λύση για τα ΙΧ..

Οι γονείς ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε υπεύθυνο:

  • Τα σχολεία των παιδιών μας είναι για τους γονείς χώροι ιεροί. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ούτε ως αλάνες πάρκινγκ, ούτε ως αποθήκες αδρανών υλικών (όπως έγινε απόπειρα με το 1ο ΕΠΑΛ) ούτε ως αποθετήριο κτηνοτροφών (όπως συνέβη με την αίθουσα «Ιωάννης Κακριδής» του παλιού 3ου Γενικού Λυκείου).
  • Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία  για τα παιδιά μας. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα και όχι η υπονόμευση του σχολικού χαρακτήρα των χώρων. Απαιτούμε να αναγερθεί επιτέλους η νέα πτέρυγα και να απομακρυνθούν τα κοντέινερ της ντροπής από το 1ο Λύκειο.
  • Θέλουμε σχολεία ανοικτά για τα παιδιά μας όχι για παρκαδόρους και ΙΧ.. Να φιλοξενούν εκτός ωραρίου αθλητικά σωματεία, συλλόγους και φορείς της γειτονιάς, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις – -όπως άλλωστε ήδη γίνεται σε ένα βαθμό. Να  αποκτήσουν σχολικούς φύλακες και δωρεάν προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού για τα παιδιά της γειτονιάς.

Απευθυνόμαστε προσωπικά στους Δημάρχους και αντιδημάρχους παιδείας της σημερινής και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, την ΔΔΕ Α Αθήνας και ζητάμε συγκεκριμένη και υπεύθυνη ενημέρωση, την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε παρότι ζητάμε.  

Η Ένωση από τις 20 Γενάρη έχει αιτηθεί συνάντηση με τη νέα Δημοτική Αρχή  αλλά καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει.

Αν σήμερα σχεδιάζονται τέτοιες παρεμβάσεις στα σχολεία  οι οποίες δεν έχουν  συζητηθεί καν σε  οιοδήποτε όργανο του Δήμου ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αύριο;

Οι φορείς των γονέων, των εκπαιδευτικών να μην αποδεχτούν τον ευτελισμό των σχολείων μας, να απορρίψουν οτιδήποτε προοιωνίζει αλλαγή  χρήσης τους.

Οι αρμόδιοι σε όλα τα επίπεδα να δώσουν λύσεις όπως πρέπει, όχι ότι να ‘ναι, για άλλη μια φορά στις πλάτες των σχολείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο