ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Echo Ο Σκύλος που ανίχνευσε τη σορό του εξαφανισμένου Μπάμπη… από τα 50 μέτρα

Echo Ο Σκύλος που ανίχνευσε τη σορό του εξαφανισμένου Μπάμπη… από τα 50 μέτρα

Η συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου με το όνομα Echo υπήρξε ο καταλυτικός παράγοντας στην ανεύρεση της σορού του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής του.

Κατόπιν αιτήματος των συγγενών η «επιστράτευση» της ομάδας «Anubis Coldcase K9» και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου που έλυσε την υπόθεση

Ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο εκπαιδευτής του Echo μίλησε στην εκπομπή «Live News» σχετικά με τον κύκλο των ερευνών που διεξήχθησαν στο Μεσολόγγι.

Η αντίδραση του σκύλου

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ο ίδιος ορκωτός πραγματογνώμονας ως επικεφαλής της ομάδας «Anubis Coldcase K9» για να συμμετέχει με εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα.

«Την πρώτη ένδειξη μου την έδωσε ο σκύλος 50 μέτρα πριν φθάσω στο οριστικό σημείο. Εκεί ο σκύλος άνοιξε απόσταση από εμένα και σε κάποια φάση άκουσα το ηχητικό, είδα όλες τις σωματικές και κινησιολογικές αντιδράσεις. Στην συνέχεια πήγα στο σημείο και επιβράβευσα το σκύλο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο».

Αυτός είναι ο σκύλος Echo που βρήκε την σορό του Μπάμπη, την οποία όλοι αναζητούσαν επί 18 ημέρες

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής ο κύκλος ερευνών της «Anubis Coldcase K9» ολοκληρώθηκε, εφόσον δεν απαιτούνται άλλες ενέργειες που έχουν οριστεί από την ανακρίτρια ή τον εισαγγελέα, και κατόπιν θα συνταχθεί μία έκθεση πραγματογνωμοσύνης που θα είναι μεθοδική και θα αναφέρει ποιος είναι ο λόγος και ποια πράγματα τους οδήγησαν να ψάξουμε την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο αέρας και η πάροδος των ημερών «εμπόδιο» για τους σκύλους ιχνηλάτες

Ειδικά για τον τρόπο που διεξήχθη η έρευνα κι αν ο δυνατός αέρας επηρέασε τον σκύλο απάντησε ο εκπαιδευτής: «Ο δυνατός αέρας καταστρέφει την σωστή πορεία της οσμής και να γίνει ανιχνεύσιμη για τον σκύλο, με αποτέλεσμα να την διασκορπά. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε σκύλους ιχνηλάτες στο δικό μας κράτος, γιατί έχει αποδειχθεί πειραματικά και μετά από 18 χρόνια εμπειρίας που έχω πάνω στο αντικείμενο, ότι χάνονται τα ίχνη μετά από 18 ημέρες. Η δική μας εκπαίδευση βασίζεται στο να ανακαλέσει ο σκύλος στην μνήμη του την ουσία που του έχουμε προσφέρει από πολλή μικρή ηλικία αλλά και να την ξεχωρίσει και να την διαχωρίσει από ζωικά ή οτιδήποτε άλλο».

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο