ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΤ “Σύγχρονη Πόλη” παράταξης κ.Στέφανου Γατσούλη

ΔΤ “Σύγχρονη Πόλη” παράταξης κ.Στέφανου Γατσούλη

Άρθρο κ.Γατσούλη αποκλειστικά για το έντυπο magazino Filadelfeia News που κυκλοφορεί στη ΝΦ-ΝΧ

Φίλες και φίλοι.

Πριν 10 περίπου μήνες ανακοίνωσα δημόσια την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η παρουσία μας από το ξεκίνημα της είναι εντυπωσιακή αφού

«Η σύγχρονη πόλη» ο συνδυασμός μας είναι ο πρώτος που άνοιξε γραφείο (Μυριωφύτου 4 Νέα Φιλαδέλφεια).

Ερχόμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες της Νέα Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, ενώ παράλληλα είμαστε παρόντες σε όλα τα γεγονότα στην πόλη μας και παρακολουθούμε τακτικά και το δημοτικό μας συμβούλιο.

Το κίνητρο μου για την είσοδο σ αυτή την προσπάθεια είναι η αγάπη για την πόλη μας, τα προβλήματα της τα οποία ζω καθημερινά, και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό ύφος και κλίμα στα δημοτικά πράγματα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εμπλοκή με τα κοινά απαιτεί χρόνο προσπάθεια ψυχικούς και υλικούς πόρους. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως αυτή η προσπάθεια αξίζει.

Αξίζει να θυσιάσουμε ώρες από την οικογένεια μας , από τους δικούς μας ανθρώπους τα χόμπι μας και τα θέλω μας για να συμβάλουμε στην καλυτέρευση της δημόσιας ζωής, της ζωής μας αλλά και της ζωής των δικών μας ανθρώπων.

«Η σύγχρονη πόλη» και εγώ προσωπικά προσερχόμαστε στα πολιτικά πράγματα της πόλης μας με την φιλοδοξία να επηρεάσουμε προς το θετικό δημόσιο διάλογο.

Θέλουμε να συμμετέχουμε στον δημόσιο βίο με την λογική που μας διακρίνει , με τα δικά μας χαρακτηριστικά. Το ύφος το ήθος η διαφάνεια η αξιοκρατία παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να φύγουν από την εκδοχή των σκληρών προσωπικών αντιπαραθέσεων , την εκδοχή των σκληρών χαρακτηρισμών της ασέβειας και των αντιδημοκρατικών λογικών.

Υπάρχει ανάγκη να επικρατήσει ο διάλογος , η σύνθεση, η ευρεία συνεννόηση και η δημοκρατία. Εάν πραγματικά όλοι εμείς ενδιαφερόμαστε που τόσο πολύ αγαπάμε.

Ήδη με την έως τώρα πορεία μας έχουμε αποδείξει εμπράκτως πως τα εννοούμε αυτά.

  • Ο τρόπος που διατυπώνετε η κριτική μας είναι τρόπο ουσίας.
  • Δεν προτρέχουμε να αμφισβητήσουμε κανενός τις προθέσεις ούτε προχωρούμε σε δίκη προθέσεων, εάν εμείς δεν τυχαίνει να συμφωνούμε.
  • Ασκούμε κριτική επί γεγονότων και θέσεων λαμβάνοντας πάντα υπ όψη ότι και οι αντίπαλοί μας ενδιαφέρονται για την πρόοδο της πόλης μας.

Αυτό το διάστημα έχουμε δεχτεί ανοίκειες και ύπουλες επιθέσεις. Έχετε διαπιστώσει ότι δεν έχουμε απαντήσει. Η επιλογή της λογομαχίας δεν είναι και δεν θα είναι δική μας επιλογή και φυσικά δεν είναι δικός μας τρόπος άσκησης πολιτικής.

Ο δικός μας τρόπος πολιτικής είναι η συνένωση απόψεων και η συνεργασία από διαφορετικούς χώρους , με μια κοινή βάση, όμως με την ποιότητα και την θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, και όχι τον διχασμό.

Ο ενιαίος δήμος μας Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα έχουν σειρά προβλημάτων τα οποία χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση και πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους. Η αντιμετώπιση τους σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτό που χρειάζεται

αποτελεί παράγοντα ανασταλτικό για την πρόοδο της πόλης μας.

Η πόλη μας έχει το μεγαλύτερο ίσως κεφάλαιο από όλους τους Δήμους της Αττικής, το Άλσος μας. Πιστεύουμε πως αυτό το κεφάλαιο πρέπει να το φροντίσουμε ιδιαίτερα, με τρόπο καλύτερο από ότι έχει γίνει έως σήμερα. Πρέπει να είναι χώρος αναψυχής . Η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα μας και ο δήμος μας πρέπει να κατευθύνει τους απαραίτητους πόρους προς αυτήν την προσπάθεια.

Με το Άλσος μας έχει ταυτιστεί και ο Κένταυρος. Το παλαιό μας αναψυκτήριο. Ένας Κένταυρος που εδώ και 10 χρόνια έχει εξαφανιστεί και για τον οποίο δεσμευόμαστε να ξαναδημιουργηθεί.

Εξίσου σημαντική για την πόλη μας είναι και η ΑΕΚ. Η ομάδα μας πια βρίσκεται στο φυσικό της χώρο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η δύσκολη περίοδος της εικοσαετίας έληξε και η ΑΕΚ είναι στο σπίτι της.

Δουλειά του Δήμου είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συρροή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στους αγώνες.

Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση που αποτελούσαν πρόβλημα και πριν τώρα επιτείνονται. Η αντιμετώπιση τους θα διευκολύνει την ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του γηπέδου και της πόλης μας.

Μια σύγχρονη πόλη που θέλει να βλέπει μακριά πρέπει στο επίκεντρο της προσοχή της να έχει τα νιάτα της. Η νεολαία μας πρέπει στην πόλη μας να έχει τις ευκαιρίες να αναπτυχθεί μορφωτικά πολιτιστικά και Αθλητικά.

Αυτή η θεώρηση βάζει και τις δικές μας προτεραιότητες:

  • Ολόπλευρη στήριξη των σχολείων μας θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την δική μας δημοτική αρχή.
  • Ο πολιτισμός της δημιουργίας. Ο πολιτισμός δηλαδή της συμμέτοχης από όποιον έχει την οποιαδήποτε καλλιτεχνική κλίση.
  • Ο Αθλητισμός μαζί με τον πολιτισμό αποτελεί την υγιή διέξοδο για την νεολαία μας.

Προγράμματα μαζικού αθλητισμού χωρίς κόστος για τους Αθλούμενους κάθε ηλικίας με έμφαση φυσικά στα παιδιά που είναι το αύριο στην πόλη μας.

Ο ηλεκτροφωτισμός η καθαριότητα η δημοτική συγκοινωνία εφόσον είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο βελτιώνουν πολύ την ποιότητα της ζωής μας.

Το 2023 δεν νοείται μια πόλη να συνεχίζει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα της με τον παλιό τρόπο της δεκαετίας του 1980 και 1990. Το περιβαλλοντολογικό και οικονομικό κόστος είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες και την κοινωνία.

Τέλος αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι στην πορεία μας για τις εκλογές θα διατηρήσουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που σας ανέφερα πιο πριν με αποκλειστικό γνώμονα να προσθέσουμε ένα θετικό λιθαράκι στην πόλη μας την Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα.

Θα είμαστε δε αμείλικτοι σε συνδυασμούς ή άτομα που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πολιτικό επίπεδο της πόλης μας.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο