ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Χρήσιμα μαθήματα πρώτων βοηθειών στα μέλη και τους εργαζόμενους των δημοτικών ΚΑΠΗ προσφέρει αυτή την περίοδο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, Ηρακλειώτισσα, Ματίνα Συνδουκά, επισκέπτεται τα ΚΑΠΗ του Δήμου για να δείξει σε ηλικιωμένους και υπαλλήλους απλές ,πολύτιμες όμως, τεχνικές για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες σε κάποιον που κινδυνεύει η ζωή του όπως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR) αλλά και ανάνηψη σε πνιγμό, ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει οι επισκέψεις στις παραλίες και τις πισίνες. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι εντελώς δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι τα ίδια σεμινάρια έγιναν και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τις παιδαγωγούς των δημοτικών παιδικών σταθμών, θα επαναληφθούν δε στην έναρξη της καινούργιας για την προετοιμασία της νέας περιόδου.

«Η ζωή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εμάς είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, παράλληλα όμως να τους βοηθάμε καθημερινά να μένουν ασφαλείς. Δείτε αυτό το παράδειγμα: από τη μία ξεκινήσαμε και φέτος μέσα από τον ΟΠΑΚΜ το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη των δημοτικών μας ΚΑΠΗ, από την άλλη φροντίζουμε να τους μάθουμε πώς θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν στην παραλία. Το ίδιο κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είτε απευθυνόμενοι στον ευρύτερο πληθυσμό, είτε επικεντρωμένα, όπως τα αντίστοιχα σεμινάρια που κάναμε στα σχολεία της πόλης για τα παιδιά», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο