ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Πρόσκληση Συμμετοχής στην 3η Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( Σ.Β.Α.Κ.)

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Πρόσκληση Συμμετοχής στην 3η Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( Σ.Β.Α.Κ.)

H ενημέρωση

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Δήμος διοργανώνει την 3η διαβούλευση με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Το Σ.Β.Α.Κ. είναι το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και αφορά στον ανασχεδιασμό των πόλεων με βασικούς πυλώνες το περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, καθώς και εναλλακτικές μορφές αυτών. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή νοοτροπίας της μετακίνησης στην πόλη.

Βασικό αντικείμενο της 3ης διαβούλευσης είναι η γνωστοποίηση των τελικών μέτρων που προτείνονται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, καθώς επίσης η τελική διαμόρφωση και η υιοθέτησή τους από φορείς και πολίτες.

Η διαβούλευση αυτή είναι σημαντική, καθώς ουσιαστικά αποτελεί την έγκριση της στρατηγικής του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Συνεπώς, η άποψη των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι καθοριστική μιας και είναι οι άμεσα ωφελούμενοι/θιγόμενοι από την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων και απαραίτητη για τη συνδιαμόρφωση της μελλοντικής εικόνας του Δήμου μας.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 10:00 στον 2ο όροφο του Δημοτικού Κτιρίου Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ο σχετικός σύνδεσμος για την 3η διαβούλευση:

Topic: 3η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΒΑΚ

Time: Jul 10, 2024 10:00 Athens

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88694119708?pwd=dr81l6Vh00xvPqSEAk7STy696v0Mmt.1

Meeting ID: 886 9411 9708

Passcode: 514638

One tap mobile

Μετάβαση στο περιεχόμενο