ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απολογισμός Συλλόγου “Εθελοντούμε”

Απολογισμός Συλλόγου “Εθελοντούμε”

Μια χρονιά ενσυναίσθησης και συμπερίληψης έφτασε στο τέλος της και μαζί έφτασε και η ώρα του ετήσιου απολογισμού του Συλλόγου μας.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν το βήμα για να μπορέσουμε να κάνουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους ενήλικες.

Συνολικά παρακολούθησαν τις δράσεις μας πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες και πάνω από 7.000 ενήλικες μέσα στους 6 μήνες λειτουργίας του Συλλόγου μας. 

Όσοι παρακολούθησαν τις δράσεις ευαισθητοποίησης είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία όρασης, με κινητικά προβλήματα, με μη εμφανή αναπηρία ή/και με προβλήματα ακοής. Οι συζητήσεις και η διαφορετική κάθε φορά αλληλεπίδραση είχε σαν τελικό αποτέλεσμα την κατάργηση των στερεοτύπων και την απόκτηση σφαιρικής γνώσης σχετικά με τις μορφές αναπηρίας. 

Όσοι παρακολούθησαν τις δράσεις ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με παιδιά ΑμεΑ, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για την ΔΕΠ-Υ, για την κακοποίηση παιδιών και για το πώς μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να τα βοηθήσουν. 

Όσον αφορά στις δράσεις παροχής βοήθειας σε άτομα ή δημόσιους φορείς, καταφέραμε και παραδώσαμε μια ηλεκτρική κουζίνα σε οικογένεια με παιδί ΑμεΑ. Επίσης, παρείχαμε μέσω leasing το φωτοτυπικό μηχάνημα σε Γυμνάσιο στην Αγία Παρασκευή για τους 4 μήνες που το χρειαζόταν, παραδώσαμε γάλατα και τρόφιμα σε οικογένεια που τα είχε ανάγκη, καθώς και παιχνίδια την περίοδο τον εορτών των Χριστουγέννων σε παιδιά που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας. Επιπρόσθετα, συμμετάσχαμε στην συλλογή καπακιών, τα οποία παραδώσαμε στο Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Τέλος, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στην Πλατεία της Ηλιούπολης, συγκεντρώσαμε μαζί με άλλους φορείς χρήματα, τα οποία διατέθηκαν για την ανακαίνιση των τουαλετών Ειδικού Σχολείου. 

Στις μουσικές  παραστάσεις που συμμετείχαμε το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παιδιά και ενήλικες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να μας ταξιδεύουν όλους σε μια βραδιά αξέχαστη.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς για την πολύτιμη στήριξη του προγράμματος μας και τους διάφορους φορείς – οργανώσεις που συνεργαστήκαμε κατά το τρέχον έτος. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα από αυτά.

Πιστεύοντας ότι όλες αυτές οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αφήνουν ένα γερό αποτύπωμα δυναμικά, προετοιμαζόμαστε για τη νέα Σχολική Χρονιά 2024-2025 με νέες δράσεις και συνεργασίες, που πιστεύουμε θα μας πάνε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ενσυναίσθηση και στην συμπερίληψη. 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο