ΠΠΙΕΔΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη στο ΠΠΙΕΔ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη στο ΠΠΙΕΔ

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από την Θεατρική Ομάδα «Δρώμενο» στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις 11 & 12 Ιουλίου

Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του καλοκαιρού που προσφέρει ο Δήμος μας, η Θεατρική Ομάδα «ΔΡΩΜΕΝΟ» παρουσιάζει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 τη θεατρική παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτίες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του. Όταν ο Φειδιππίδης αρνείται, ο Στρεψιάδης αποφασίζει να σπουδάσει ο ίδιος, παρά την ηλικία του.

Μέσα από αυτήν την κωμική περιπέτεια, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με φιλοσοφικά ερωτήματα, ηθικά διλήμματα και κοινωνικές προκαταλήψεις. Η μάχη του Στρεψιάδη με τα χρέη μετατρέπεται σε μια αναζήτηση σοφίας, με απρόσμενες εξελίξεις και αστείες καταστάσεις.

Σκηνοθεσία – διασκευή: Γκενέ Δανάη

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

Γιάννης Κούβαρης, Ευτύχης Ζερβουδάκης, Θοδωρής Αντωνάκης, Μάριος Γκόλφης, Αντώνης Κραστούδης, Νίκος Τόκας.

Νεφέλες: Ειρήνη Στρουσοπούλου, Βίκυ Ποθητού, Ρεβέκκα Κολοβέα, Καλλιρρόη Τάτση, Ράνια Κατσαρού, Αιμιλία Κουτσάφτη, Δήμητρα Μπεκιάρη.

Χώρος: Π.Π.Ι.Ε.Δ., Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο