ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διέφυγε τον κίνδυνο η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο αλλά παραμένει σοβαρή η κατάστασή της

Διέφυγε τον κίνδυνο η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Νέο Ηράκλειο αλλά παραμένει σοβαρή η κατάστασή της

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 16 χρονης, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο Alpha.

Η ανήλικη, που είχε κάταγμα στη βάση του κρανίου και αιμάτωμα, νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και πιο συγκεκριμένα στη νευροχειρουργική του κλινική.

Η 16χρονη τραυματίστηκε σε επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας, στο θεατράκι του σταθμού ΗΣΑΠ, με αυτήκοους μάρτυρες να αναφέρουν πως «την είδαμε μέσα στο αίμα, μου ζήτησε το ΕΚΑΒ να την κάνουμε στο πλαι και, όταν ήρθε, δεν μπορούσε να μιλήσει».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Τι έγινε στο Νέο Ηράκλειο

Η 16χρονη τραυματίστηκε σε επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας, στο θεατράκι του σταθμού ΗΣΑΠ.

Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 300 άτομα. Πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι ακροδεξιοί πέρασαν με μηχανάκια και πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα. Λίγο αργότερα, ομάδα ατόμων πέταξε μπουκάλια και αντικείμενα σε διμοιρία της ΟΠΚΕ, η οποία απάντησε με χρήση χημικών.

Όπως καταγγέλλουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η 16χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Με αφορμή τον τραυματισμό της ανήλικης, στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στην οποία σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια.

Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες σε βάρος της

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας, εξέδωσε η ΕΛΑΣ, αναφέρεονταν ότι η κοπέλα ήταν ήδη τραυματισμένη όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το Σάββατο, «περί ώρα 20.15 αστυνομικοί ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., που διενεργούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό ομάδας ατόμων που προηγουμένως είχαν εισέλθει σε κατάστημα προκαλώντας φθορές και τραυματίζοντας δύο άτομα, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου».

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, «τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους».

«Κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που συνεχίζει:

«Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών».

Ακόμα επισημαίνεται: «Για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή, ενώ στο σημείο κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β. που μετέφερε, συνοδεία των αστυνομικών, τη γυναίκα σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονη, η οποία συνελήφθη για τη συμμετοχή της στη ανωτέρω επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου.

Aπό τον τόπο της επίθεσης εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν προστατευτικό κάλυμμα κράνους, με μαύρες μπογιές, 3 πέτρες, γυάλινο μπουκάλι πλαστικό μπουκάλι».

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο