Ένα μάθημα για τον τρόπο αντιμετώπισης ανθρώπων με αυτισμό δίδαξε σήμερα ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου

Ένα μάθημα για τον τρόπο αντιμετώπισης ανθρώπων με αυτισμό δίδαξε σήμερα ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, σώζοντας ένα μικρό παιδί από τον κίνδυνο που είχε περιέλθει.

Όπως περιέγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος και να μην δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη».

«Ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ ή η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό»

Ακολούθως, όπως τονίζει ο πρώην μπασκετμπολίστας, έριξε «μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη να κρίνω αν μπορώ να βοηθήσω η αν θα προκαλέσω πολύνεκρο. Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση».

Μάθημα αντιμετώπισης ανθρώπων με αυτισμό από τον Δημήτρη Παπανικολάου

Ζήτησε από τον κόσμο γύρω να απομακρυνθεί ώστε να μπορέσει να βοηθήσει το μικρό παιδί. «Είπα να φύγουν όλοι από γύρω μου και να σταματήσουν με ένα τρίγωνο πιο πίσω τα αυτοκίνητα γιατί ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος να τον πάρω από εκεί, μιας και όταν κάποιος είναι σε κρίση, εκτός των άλλων πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις του», ανέφερε.

Στη συνέχεια, όταν κατάλαβε ότι ήταν έτοιμος ο μικρός ότι τον εμπιστεύεται, ο Δημήτρης Παπανικολάου τού ζήτησε να τον πιάσει από το μπράτσο και να πάνε στην άκρη.

«Κι όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε κι όλας νεκροί»

«Είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι. Και ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ ή η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπανικολάου και πρόσθεσε πως «θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν».

Καταληκτικά παρέθεσε στίχο του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, «κι όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε κι όλας νεκροί», λέγοντας πως «κινδυνέψαμε, αλλά σήμερα θα κοιμηθούμε καλύτερα».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο