ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Διακοπές στην Σαντορίνη : Αυτοί είναι οι πιο συναρπαστικοί τρόποι για να ταξιδέψετε στην Βασίλισσα του Αιγαίου

Διακοπές στην Σαντορίνη : Αυτοί είναι οι πιο συναρπαστικοί τρόποι για να ταξιδέψετε στην Βασίλισσα του Αιγαίου

Πολλοί τουρίστες ανά τον κόσμο ονειρεύονται την στιγμή που θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου. Ένα ταξίδι στο Αιγαίο Πέλαγος είναι μια εμπειρία γεμάτη από ιστορικές και πολιτισμικές προεκτάσεις. Όλα τα νησιά έχουν τον δικό τους μοναδικό και τοπικό χαρακτήρα, προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία σε όσους τολμήσουν να τα επισκεφθούν. Η επιλογή και ο τρόπος που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και να πλοηγηθεί σε αυτά τα μέρη είναι ή με πλοίο, με αεροπλάνο από νησί σε νησί ή να ενοικιάσει ένα σκάφος.

Η Σαντορίνη σίγουρα αποτελεί για όλους τους επισκέπτες την νούμερο ένα προτίμηση κατά την περίοδο των διακοπών στο Αιγαίο. Πριν όμως ξεκινήσει το ταξίδι του κάποιος, θα πρέπει να ψάξει για τουριστικά γραφεία που προσφέρουν ενοικιάσεις σκαφών στη Σαντορίνη ή  στο διαδίκτυο Santorini Boat Rental ώστε να βρουν αυτό που χρειάζονται στην καλύτερη προσφορά.  Οι απόψεις των τουριστών ποικίλλουν πολύ, αντανακλώντας την ποικιλομορφία του νησιού, και κάθε τρόπος ταξιδιού έχει τους υποστηρικτές του για διαφορετικούς λόγους.

Πολλοί τουρίστες υποστηρίζουν ότι το ταξίδι με πλοίο στην Σαντορίνη είναι ο βασικός τρόπος για να γνωρίσετε το Αιγαίο Πέλαγος και τις κυκλάδες. Τα πλοία συνδέουν ένα τεράστιο δίκτυο νησιών, προσφέροντας έναν γραφικό και αυθεντικό τρόπο μετάβασης από το ένα νησί στο άλλο. Αυτός ο τρόπος ταξιδιού προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στην θάλασσα του Αιγαίου. Προσφέρει επίσης την ευελιξία να εξερευνήσετε πολλά νησιά και να κάνετε island hopping, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθείτε ένα αυστηρό δρομολόγιο. Επιπλέον, τα πλοία είναι σχετικά πιο οικονομικά, ειδικά όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει με το πλοίο είναι ότι οι ώρες για μια μετάβαση, ειδικά στην Σαντορίνη και σε άλλα απομακρυσμένα νησιά,  μπορεί να είναι αρκετές και τα χρονοδιαγράμματα μπορεί να επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες όπως ο αέρας. Επειδή κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, τα πλοία μπορεί να είναι γεμάτα από επιβάτες και αυτοκίνητα, καλό είναι, αν θέλει κάποιος να ταξιδέψει με άνεση και ασφάλεια, να κάνει κράτηση εισιτηρίων από νωρίς.

Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο τολμηροί που προτιμούν να επισκεφτούν την Σαντορίνη νοικιάζοντας ένα σκάφος μέσα από τις υπηρεσίες Santorini Boat Rental που προσφέρονται είτε από τον Πειραιά είτε μεταβαίνοντας πρώτα στο νησί. Το ταξίδι με σκάφος προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα, την εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και την θαλάσσια ζωή των νησιών, όπως τα δελφίνια. Επίσης, με ένα ενοικιαζόμενο σκάφος μπορεί κανείς να σταματά σε διάφορα νησιά και μοναδικά spots που σίγουρα δεν θα έβλεπε με το πλοίο ή το αεροπλάνο.

Για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο τους ή να επισκεφθούν νησιά που βρίσκονται πιο μακριά, το αεροπλάνο είναι μια δημοφιλής επιλογή. Η περιοχή του Αιγαίου εξυπηρετείται καλά από μια σειρά από αεροδρόμια, με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Οι αεροπορικές εταιρείες είναι αρκετά οικονομικές και προσφέρουν συχνές συνδέσεις στα νησιά γρήγορα και αποτελεσματικά .

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι σχετικά πιο γρήγορο για να μετακινηθεί κάποιος μεταξύ των νησιών, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις, ειδικά για να επισκεφθούν τα νησιά που επιθυμούν. Οι πτήσεις είναι γενικά πιο ακριβές από τα ταξίδια με καράβι αλλά δεν προσφέρουν την ίδια καθηλωτική εμπειρία όπως το να βρίσκεσαι στη θάλασσα πάνω σε ένα ενοικιαζόμενο σκάφος. Η Σαντορίνη πάντως διαθέτει όλες τους τρόπους προσέγγισης, από αέρα και θάλασσα, ανάλογα με τις ανάγκες των τουριστών και τι θέλουν ακριβώς να αποκομίσουν από το ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο