ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΝΕΑ ΑΕΚΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το SUPER CUP στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Αντίστροφη μέτρηση για το SUPER CUP στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Η ενημέρωση

Ελάχιστες ώρες απομένουν για την έναρξη του φετινού SUPER CUP στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, μια γνώριμη για όλους αγωνιστική τοποθεσία, με συνδιοργανωτή το Ποδηλατικό Τμήμα της ΑΕΚ.

Στο πρόγραμμα του φετινού SUPER CUP, εκτός από τα αγωνίσματα του Eliminator και του Short Track που υπήρχαν και πέρυσι, προστέθηκε και το αγώνισμα της δεξιοτεχνίας, κάτι που σίγουρα θα δώσει νέο ενδιαφέρον στην γενική κατάταξη. Το αγώνισμα της δεξιοτεχνίας συναντάται σε όλα σχεδόν τα αντίστοιχα κύπελλα των προηγμένων ποδηλατικών χωρών και έχει σαν στόχο την βελτίωση της σχέσης των νέων αθλητών με το ποδήλατο.

Οι αγώνες δεξιοτεχνίας είναι το νέο στοιχείο του φετινού SUPER CUP, που σίγουρα θα δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες. (Φωτο Παντελής Τζερτζεβέλης)

Στο αγώνισμα της δεξιοτεχνίας αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στις κατηγορίες του κυπέλλου θα διαγωνιστούν σε εννέα διαδοχικές δοκιμασίες, καθεμιά από τις οποίες θα βαθμολογείται με άριστα το δέκα, εκτός από την τελευταία που θα έχει διπλάσια βαθμολογία. Στις μικρότερες κατηγορίες θα υπάρξουν λιγότερες δοκιμασίες.  Νικητής σε κάθε κατηγορία θα ανακηρυχθεί ο αθλητής – τρια που θα συγκεντρώσει τον  μεγαλύτερο αριθμό βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων αθλητών – τριών οι αθλητές κατατάσσονται στην ίδια θέση.

     Όπως πέρυσι έτσι και το 2024 στην γενική βαθμολογία του κυπέλλου βαθμολογούνται οι πρώτοι 40 αθλητές και αθλήτριες σε κάθε ένα από τα τρία αγωνίσματα κάθε Σαββατοκύριακου, με ένα όμως νέο σύστημα βαθμολογίας. Νικητές και νικήτριες του κυπέλλου θα αναδειχθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα τρία από τα πέντε πρώτα Σαββατοκύριακα, συν την βαθμολογία του μεγάλου τελικού. (Κάθε αθλητής/τρια έχει το δικαίωμα να μην λάβει μέρος σε δύο από τους πρώτους πέντε αγώνες της διοργάνωσης ή να αφαιρέσει τις δυο μικρότερες βαθμολογίες του/της).

Ο νέος τρόπος βαθμολόγησης των τριών αγωνισμάτων του φετινού SUPER CUP

     Οι αθλητές και οι αθλήτριες που προηγούνται στην γενική βαθμολογία θα φορούν ειδικά σχεδιασμένη φανέλα, ενώ οι αριθμοί των αθλητών και των αθλητριών σε κάθε αγώνα θα συμφωνεί με την θέση τους στην γενική κατάταξη της κατηγορίας τους. Βράβευση θα υπάρξει και φέτος για την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, η οποία θα αναδειχθεί σύμφωνα με το σύνολο των βαθμών που θα συγκεντρώσουν οι  τέσσερις πρώτοι αθλητές και αθλήτριες κάθε ομάδας στις τέσσερις κατηγορίες.

Οι φανέλες των πρωτοπόρων του SUPER CUP για το 2024, το νέο δημιούργημα της Demaraz και του Σταύρου Αθανασάκη

Βράβευση θα υπάρξει και φέτος για την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, η οποία θα αναδειχθεί σύμφωνα με το σύνολο των βαθμών που θα συγκεντρώσουν οι  τέσσερις πρώτοι αθλητές και αθλήτριες κάθε ομάδας στις τέσσερις κατηγορίες.

Ο Οδυσσέας Πετρούπολης, ο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ και ο Αερωπός Έδεσσας ήταν οι πρώτες τρεις ομάδες από τις 34 συνολικά ομάδες που έλαβαν μέρος στο SUPER CUP το 2023.

Άλλο ένα νέο στοιχείο του φετινού κυπέλλου οι αριθμοί των αθλητών του κυπέλλου οι οποίοι θα είναι σύμφωνοι με την θέση του κάθε αθλητή στην γενική κατάταξη αλλά και την σειρά εκκίνησης του κάθε αγώνα. Το χρώμα του αριθμού θα υποδηλώνει την κατηγορία που αγωνίζεται κάθε αθλητής/ρια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου για τις κατηγορίες του SUPER CUP, ενώ η προθεσμία για τις μικρότερες κατηγορίες είναι αύριο.

Το κύπελλο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Ελένης Καμπαδάκη, σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη του αθλήματος της ποδηλασίας, η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο άθλημα για περισσότερα από 20 χρόνια, πάντα με το χαμόγελο και την ευγένεια που την χαρακτήριζαν.

  Διαβάστε την Προκήρυξη του Kυπέλλου στην διεύθυνση  https://mittasmtb.gr/supercup/

Μετάβαση στο περιεχόμενο