ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την απεργία 8 Μάρτη 2023

Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την απεργία 8 Μάρτη 2023

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                   ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

                                     ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ!

                   ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Όλες και όλοι έχουμε καταλάβει ότι η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Γιατί πώς αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις τη συνειδητή απαξίωση των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια, προκειμένου να τους χαρίσουν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους; Πώς αλλιώς να αποκαλέσεις την παντελή έλλειψη συντήρησης προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους; Πώς αλλιώς να αποκαλέσεις τη μη εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές;

Φτάνει πια! Αρνούμαστε να πληρώνουμε την εγκληματική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων, που θυσιάζουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που σήμερα χύνουν περίσσια δάκρυα πάνω από τα μνήματα, ενώ είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Αρνούμαστε να ακούσουμε τα κούφια λόγια περί μέτρων που θα ληφθούν και ευθυνών που θα αποδοθούν, ενώ τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να απαξιωθούν οι υποδομές.

Άλλωστε εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουμε νιώσει στο πετσί μας αυτή τη πολιτική. Ξέρουμε πολύ καλά, πως οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των Δημάρχων απαξιώνουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής κάθε μέρα έχουμε στο κλάδο και ένα εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να μετράμε 64 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους.

Η 8η Μάρτη, που έχει πάνω από ένα αιώνα ταυτιστεί με τον αγώνα των γυναικών να υπάρξει μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων, ανθρώπινη για γυναίκες και άνδρες, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για να διεκδικήσουμε να μη χυθεί άλλο αίμα από το λαό και τη νεολαία μας για τα κέρδη τους. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Να διεκδικήσουμε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.

  8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΌ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  

                                                   Το ΔΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο