ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου της περιοχής μας, στις εργαζόμενες στο εμπόριο, στον επισιτισμό, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες του δήμου, στις αυτοαπασχολούμενες, στις νέες μητέρες, στις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες, για να διεκδικήσουμε όλες μαζί σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες, για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από κάθε μορφή βίας των εκμεταλλευτών μας.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της. Η ΕΕ συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου, γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραμένει επίκαιρο και ζωντανό, γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές.

Με σύνθημα:

Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία, η Ομάδα μας αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα με τις εξής δράσεις:

  • Τετάρτη 6 Μάρτη: 18:30 μ.μ. περιοδεία στον Σκλαβενίτη της Ν. Χαλκηδόνας
  • Πέμπτη 7 Μάρτη: 12:00 μ.μ. περιοδεία στις υπηρεσίες καθαριότητας, στο Γυάλινο, Ν. Χαλκηδόνα
  • Παρασκευή 8 Μάρτη: στις 8:00 π.μ. μαζί με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής (Δραγατσανίου 8 Πλ. Κλαυθμώνος)

Στις 12:00 μ.μ. την ίδια μέρα συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, υποβαθμίζοντας την αξία των πτυχίων τους, επιβάλλοντας νέους όρους εμπορευματοποίησης συνολικά της εκπαίδευσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο