ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ανακαίνιση σπιτιού : Τι πρέπει να προσέξετε στο φωτισμό!

Ανακαίνιση σπιτιού : Τι πρέπει να προσέξετε στο φωτισμό!

Όταν ανακαινίζουμε το χώρο μας πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στο φωτισμό των δωματίων. Ακόμη και ένα μικρό φωτιστικό μπορεί να αλλάξει τελείως την αίσθηση του χώρου μας. Παρακάτω θα βρείτε ποια φωτιστικά είναι κατάλληλα για το σπίτι σας και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε το κάθε σας δωμάτιο.

Φωτιστικά για το σαλόνι

Ο σημαντικότερος χώρος του σπιτιού δεν είναι άλλος από το σαλόνι. Είναι το μέρος που περνάμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας μας και παρατηρεί ο κάθε επισκέπτης! Για να αναδείξετε λοιπόν το σαλόνι σας μπορείτε να προσθέσετε μεγάλα κρεμαστά φωτιστικά τα οποία θα τραβήξουν κάθε βλέμμα και θα χαρίσουν προσωπικότητα στο χώρο. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα κρεμαστών φωτιστικών στην αγορά που μπορείτε οι ίδιοι να αναζητήσετε.

Φωτιστικά για την κρεβατοκάμαρα

Στη κρεβατοκάμαρα σας αυτό που πρέπει να προσέξετε στο κεντρικό φωτισμό ώστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική και ανάλαφρη ατμόσφαιρα είναι οι αντιθέσεις του φωτός  που θα δημιουργήσετε με τα φωτιστικά. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση μεγάλων πολυέλαιων στη κρεβατοκάμαρα αλλά προτείνεται η χρήση ενός διακριτικού φωτιστικού οροφής. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε επιδαπέδια φωτιστικά κοντά στο κρεβάτι η στις γωνίες του δωματίου  για να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο και εναρμονισμένο  οπίσθιο φωτισμό.

Φωτιστικά για την κουζίνα

Πολλοί προβληματιζόμαστε για το φωτισμό της κουζίνας .Όλοι αναζητάμε το κατάλληλο φωτιστικό για να αναδείξουμε τη ταπετσαρία και το χώρο μας. Στη κουζίνα μια σύγχρονη και σικ επιλογή που μπορείτε να κάνετε δεν είναι άλλη από τα σποτ και τις ταινίες LED. Θα έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα και θα καταφέρετε να δώσετε τη σωστή ένταση στα ντουλάπια και το νεροχύτη σας. Μια ακόμα safe επιλογή είναι φυσικά τα κρεμαστά φωτιστικά.

Φωτιστικά για το μπάνιο

Ένας ακόμα σημαντικός χώρος του σπιτιού είναι το μπάνιο. Το μπάνιο σας πρέπει να δίνει μια αίσθηση φωτεινότητας για αυτό και η εστίαση στο κεντρικό φωτισμό είναι πολύ σημαντική. Μπορείτε να τοποθετήσετε οριζόντια φωτιστικά στο ταβάνι και να προσθέσετε μια μικρή πινελιά στους καθρέφτες όπως μικρούς προβολείς ή μια ταινία LED  κατά το μήκος του για να αναδείξετε σωστά το πρόσωπό σας. Μέσα στη μπανιέρα ή το ντους σας αφού συμβουλευτείτε κάποιόν ηλεκτρολόγο μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σύγχρονη απλίκα και να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό και ρομαντικό κλίμα.

Φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας υπάρχουν διάφορες επιλογές φωτισμού για να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Μικρά φαναράκια, ογκώδη ψάθινα φωτιστικά οροφής  και boho φωτιστικά είναι μερικές από τις τάσεις που επικρατούν φέτος και κάνουν θραύση στην αγορά . Μια ακόμη λεπτομέρεια που μπορείτε να προσθέσετε είναι γιρλάντες φωτισμού στα κάγκελα της αυλής σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο