ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

ΑΕΚ: Χάλκινοι Παναγόπουλος στην Ξιφασκία και Βαφειάδης στην Πυγμαχία

ΑΕΚ: Χάλκινοι Παναγόπουλος στην Ξιφασκία και Βαφειάδης στην Πυγμαχία

ΑΕΚ: Χάλκινοι Παναγόπουλος στην Ξιφασκία και Βαφειάδης στην Πυγμαχία. Δυο μεγάλες επιτυχίες στα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Παναγόπουλο να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως και τον Γιάννη Βαφειάδη να κατακτά και αυτός την 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελίτ Ανδρών

ΑΕΚ: Χάλκινοι Παναγόπουλος στην Ξιφασκία και Βαφειάδης στην Πυγμαχία

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΑΕΚ

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Δημήτριος Παναγόπουλος στο 1ο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ο Πρωταθλητής της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, προσθέτοντας άλλη μία προσωπική, αλλά και ομαδική επιτυχία. Τον αθλητή μας συνόδεψε ο προπονητής, Βαγγέλης Σαρρής.

Αρχικά στον 1ο γύρο σημείωσε 4 νίκες σε 6 αγώνες, παίρνοντας «bye» στους «64». Στη Φάση των «32», επικράτησε με 15-11 του Αποστολόπουλου (Α.Ξ.Ι.Α. Χαιδαρίου), στους «16» με το ίδιο σκορ του Ρίζου (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω), ενώ στα Προημιτελικά επιβλήθηκε με 15-10 του Τζιοβάνη (Ο.Ξ. Γλυφάδας).

Στο μεγάλο Ημιτελικό, ο άσσος της «Ένωσης» ηττήθηκε δύσκολα με 15-8, από τον Μανωλίκα (Α.Ξ.Ι.Α. Χαϊδαρίου), ανεβαίνοντας όμως στο βάθρο.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο Πέτρος Γκιζλής, που κατέλαβε την 23η θέση, ανάμεσα σε 46 αθλητές. Αρχικά πέρασε από τον 1ο Γύρο με 3/6 νίκες, φτάνοντας έως τους «32» όπου αποκλείστηκε.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα ο Αγαπητός Παπαδημητρίου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας στο Κύπελλο Βετεράνων 40+.

Σπουδαία επιτυχία από τον Γιάννη Βαφειάδη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελίτ Ανδρών που διεξάγεται στη Βουλγαρία.

Ο πυγμάχος της ΑΕΚ φορώντας τα… «γαλανόλευκα γάντια» πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στα 80 κιλά και έφτασε μάλιστα μία ανάσα από την είσοδο στον Τελικό της διοργάνωσης. Τελικά, «λύγισε» δύσκολα από τον έμπειρο Ουκρανό, Ivan Sapun.

Γιάννη, μας έκανες όλους υπερήφανους!

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο