Βίντεο από την στιγμή της σύλληψης των 21 Ιταλών ακροδεξιών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Βίντεο από την στιγμή της σύλληψης των 21 Ιταλών ακροδεξιών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Οι 21 ακροδεξιοί έφτασαν στην Αθήνα αργά το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να παραβρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση και άμεσα συνέλαβαν τους 21 Ιταλούς.

Οι Ιταλοί νεοφασίστες της CasaPound οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ποιοι είναι οι νεοφασίστες της CasaPound

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νεοφασιστικό μόρφωμα με παραστρατιωτική δομή, διαμορφωμένη γύρω από το πρότυπο των μελανοχιτώνων Μουσουλίνι και ευνοημένη στην σημερινή πολιτική συγκυρία στην Ιταλία. Εχουν ως πρότυπο τον τρόπο δράσης των νεοφασιστικών οργανώσεων στην Ιταλία του 1960 και 1970.

Η CasaPound, που παίρνει το όνομά της από τον ποιητή Έζρα Πάουντ που ήταν θαυμαστής του Ιταλικού Φασίσμού, ιδεολογικά αναφέρεται σε ένα ιδιαίτερο ρεύμα του Ιταλικού φασισμού και νεοφασισμού που διεκδίκησε να είναι «ριζοσπαστικό», το λεγόμενο ρεύμα της «τρίτης θέσης» που υποτίθεται ότι ήταν σε διπλή οριοθέτηση και από τον καπιταλισμό και από τον κομμουνισμό, ενώ στην πράξη προσπάθησε να «αντιγράψει» πρακτικές της κοινωνικής αριστεράς όπως ήταν οι καταλήψεις κτιρίων.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Ενωμένη ουσιαστικά γύρω από μια ρομαντικοποίηση του φασιστικού παρελθόντος της Ιταλίας, η ταυτότητα της ομάδας CasaPound επικεντρώνεται στη στρατιωτική οργάνωση, την εξύμνηση της βίας και τις επιθέσεις εναντίων των στόχων τους. Ως τάγματα εφόδου δηλαδή.

Οι ακραίες εθνικιστικές και νατιβιστικές ιδεολογίες της αντλούν από τον ιστορικό ιταλικό φασισμό, ενσωματώνουν διεθνείς επιρροές και ως σημαία έχουν τον ευρωπαϊκό αντι-μεταναστευτικό λόγο και την Ισλαμοφοβία.

Προτάσσοντας ένα βίαιο στυλ «ακτιβισμού» πασπαλισμένο με πιο ήπιες τακτικές, όπως την παροχή υπηρεσιών «μόνο για Ιταλούς» (αν θυμίζει κάτι), η CasaPound έχει κερδίσει σημαντική προσοχή από τα mainstream μέσα ενημέρωσης της Ιταλία και χώρο σε σχολεία, γήπεδα και συλλόγους προωθώντας την κανονικοποίηση του φασισμού στη σύγχρονη Ιταλία.

ιβισμού» πασπαλισμένο με πιο ήπιες τακτικές, όπως την παροχή υπηρεσιών «μόνο για Ιταλούς» (αν θυμίζει κάτι), η CasaPound έχει κερδίσει σημαντική προσοχή από τα mainstream μέσα ενημέρωσης της Ιταλία και χώρο σε σχολεία, γήπεδα και συλλόγους προωθώντας την κανονικοποίηση του φασισμού στη σύγχρονη Ιταλία.

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο