ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλες με δυο νεκρούς – Πυροβολήθηκε ο δράστης

Τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλες με δυο νεκρούς – Πυροβολήθηκε ο δράστης

Οι κινήσεις του δράστη που πυροβολεί και σκοτώνει δύο ανυποψίαστους περαστικούς στο κέντρο των Βρυξελλών έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον δύο βίντεο ντοκουμέντα που κάνουν το γύρο των social media.

Στις συγκλονιστικές εικόνες εμφανίζεται ο δράστης με φωσφοριζέ πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος να κρατά ένα όπλο στο χέρι, τύπου καλάσνικοφ.

Σκόρπισε τον πανικό

Ο άνδρας φαίνεται αρχικά να είναι πάνω σε ένα σκούτερ ενώ γύρω του οι περαστικοί τρέχουν για να τον αποφύγουν.

Αυτός μπαίνει σε ένα κατάστημα όπου φαίνεται να πυροβολεί ένα άτομο που σωριάζεται στο έδαφος.

Bruxelles 😨😨😨😨😨😱😱😱😱 images choquantes ⚠️⚠️⚠️ #Bruxelles pic.twitter.com/JicccODJ52

— ❤️🖤 𝒮𝒶𝒷𝓇𝒾𝓃𝒶 ❤️🖤 (@Milanista_Sab) October 16, 2023


Στο άλλο βίντεο φαίνεται να κρατά το όπλο και να ανεβαίνει σε ένα σκούτερ και να απομακρύνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης φώναζε στα αραβικά «ο θεός είναι μεγάλος»

🚨📹 Video Circulates Online: Presumed terrorist behind tragic killing of two Swedish 🇸🇪 citizens in Brussels 🇧🇪, Belgium.

The video, in French, states, “It’s him who shot. And he shouted ‘Allahu Akbar.’” #BrusselsTerror #BrusselsTragedy #PeaceForBrussels #rampage #Brussels… pic.twitter.com/gLmKsgaLxM

— HardBoiledEgg🥚 (@HarderBoiledEgg) October 16, 2023

Το βίντεο της ομολογίας

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις ο δράστης ανέβασε ένα βίντεο στο facebook λέγοντας ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και καυχιέται που έχει δολοφονήσει άπιστους.

Στην πολύ βίαιη ομιλία του, λέει ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Από την τρομοκρατική επίθεση κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ» δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δόθηκαν από πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

«Εξουδετερώθηκε» ύποπτος ως δράστης τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξελες, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

«Εξουδετερώθηκε»

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία αφού εντοπίστηκε σε καφέ κοντά στο προάστιο. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ατόμου.

«Ένας άνδρας εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από την εκτελούσα χρέη δημάρχου του Schaerbeek, Cécile Jodogne, η οποία πρόσθεσε ότι, σε αυτό το στάδιο, «δεν υπάρχει επιβεβαίωση της ταυτότητας του ατόμου»».

Πηγή εικόνας  le soir

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ένας ύποπτος έχει πυροβοληθεί, αλλά ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για τον Abdesalem L. , τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης κατά των Σουηδών το βράδυ της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της ταυτότητας του ατόμου».

Ερωτηθείσα από την VRT, η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας ύποπτος «πυροβολήθηκε».  Η ίδια πρόσθεσε ότι το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε στο πρόσωπο που εξουδετερώθηκε.

Το «Cage aux Ours» βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την τελευταία γνωστή κατοικία του υπόπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΏ

Πυροβολούσε αδιακρίτως

Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, που είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ήταν τυνησιακής καταγωγής, και διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντε Κρόο.

Αντιμετώπισε και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο