ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τρελός» αναμένεται να είναι ο καιρός από αύριο Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή

«Τρελός» αναμένεται να είναι ο καιρός από αύριο Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή

Συγκεκριμένα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός απο το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες που θα γίνουν αισθητές κυρίως από την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο με τη θερμοκρασία να πέφτει 10 βαθμούς σε σχέση με την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού κατά τόπους αρκετά σοβαρή από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με κύρια χαρακτηριστικά δυνατές βροχές κατά τόπους, χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές σχεδόν σε όλα τα  ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στη Βόρεια Ελλάδα με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο και πιο χαμηλά και αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με πολύ πολύ ισχυρούς βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο.

Στην Αττική από το απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής αναμένονται βροχές. Στη Δυτική Ελλάδα όμως θα βρέχει κατά διαστήματα από το πρωί στις περισσότερες περιοχές και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι χειμωνιάτικο το σκηνικό. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στα βόρεια, βορειοανατολικά, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη και στον Έβρο, όπου κατά τόπους αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες ισχυρές καταιγίδες.

To Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει από την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πέσει 12-14 βαθμούς, δηλαδή από τους 22 θα πάμε στους 10-12 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν κυρίως από το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία πάνω από τα 700-800 μέτρα. Στην Ήπειρο πάνω από τα 1.100 μέτρα και στην ορεινή βορειοδυτική Θεσσαλία πάνω από τα 1.000 μέτρα κυρίως στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και στη Θράκη κυρίως προς το βράδυ θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000 μέτρα.

Μάλιστα ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-21 βαθμούς, την Παρασκευή θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στους 7 βαθμούς. Στα νότια και κεντρικά θα κυμανθεί από 13-23 βαθμούς.

Ο καιρός θα κρυώσει πάρα πολύ θα πέσει αισθητότητα η θερμοκρασία

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές αναμένονται βροχές και στα δυτικά θα είναι λίγο καλύτερος ο καιρός από πλευράς φαινομένων. «Ο καιρός θα κρυώσει πάρα πολύ θα πέσει αισθητότητα η θερμοκρασία με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε πολύ ψυχρούς παγερούς βοριάδες στα 7-8 και τοπικά και 9 μποφόρ», είπε χαρακτηριστικά ο προγνώστης του καιρού της ΕΡΤ.

Χιόνια θα υπάρχουν με ίσως και αξιόλογες χιονοστρώσεις πάνω από τα 200 με 400 μέτρα στα βόρεια, κοντά στα 600 με 800 μέτρα στα κεντρικά, στα 700 μέτρα στην Ήπειρο και πάνω από τα 900-1100 σε Στερεά, Εύβοια και  Πελοπόννησο.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει περαιτέρω από βορρά προς νότο και θα κυμανθεί από 0 έως 15-16 βαθμούς

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα κεντρικά και στα βόρεια, θα υπάρχουν λίγα φαινόμενα στην ανατολική, ηπειρωτική χώρα προς το Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα χιονίσει στα πολύ πολύ ορεινά τμήματα, πάνω από τα 1.500 μέτρα. Μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο. Πάνω από τα 700-800 μέτρα μπορεί να υπάρξουν κάποιες μπόρες χιονιού στην πολύ ορεινή Αττική με τους βοριάδες στα 7-8 μποφόρ.

Την Κυριακή θα υπάρχει κρύο παντού με μονοψήφιες τιμές στη βόρεια Ελλάδα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα σημειώσει περαιτέρω βελτίωση στις περισσότερες περιοχές εκτός από το Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο την Πέμπτη θα επικρατούν νοτιάδες, οι οποίοι θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και ίσως στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι ρυπές να φτάσουν και λίγο παραπάνω. Έτσι θα φέρουν μαζί τους θερμές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20-22 βαθμούς

Από το βράδυ της Πέμπτης, ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στα δυτικά (και αργότερα στα βόρεια) με βροχές και τοπικές καταιγίδες και θα είναι τα προεόρτια μίας κακοκαιρίας που θα έρθει την Παρασκευή.

Την Παρασκευή αναμένεται μεταβολή του καιρού, καθώς θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με βροχές/καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Επίσης, ίσως υπάρξουν και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και πρόσκαιρα και λίγο πιο χαμηλά στην περιοχή της Θράκης.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο, όχι τόσο ως τα φαινόμενα που θα είναι επιλεκτικά με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας και κάποιες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές πρόσκαιρες, αλλά κυρίως ως προς το κρύο που θα επικρατήσει και που ασφαλώς δεν θα είναι ακραίο ή επικίνδυνο.

Η θερμοκρασία θα πέσει από την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πέσει 12-14 βαθμούς, δηλαδή από τους 22 θα πάμε στους 10-12 βαθμούς. Στη Βόρεια Ελλάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 8-10 βαθμούς και 10-12 βαθμούς στα κεντρικά και νότια και 14-16 στις νότιες νησιωτικές περιοχές.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ανέβει πάνω από τους 12-14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Η πρόγνωση της Νικολέτας Ζιακοπούλου

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου την Πέμπτη θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς ωστόσο από το Σαββατοκύριακο έρχεται βαρύς χειμώνας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, παγερός, θυελλώδης βοριάς θα κάνει το κρύο ακόμα πιο αισθητό.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με βροχές και λίγες καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Οι άνεμοι νότιοι  5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς, στα ανατολικά και τα νότια και τους 22 με 23.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σταδιακά στα κεντρικά ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσει πολύ ισχυρός βοριάς. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2023

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 05 έως 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 21 με 22 και στη νησιωτική χώρα από 13 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-12-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες τις βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια) πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, γρήγορα από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 15 με 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 17 με 21 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-12-2023

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (κυρίως θαλάσσια παραθαλάσσια) καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και πιθανώς στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-12-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 και πιθανόν τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-12-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο