Τραγικό δυστύχημα εργαζόμενος αεροδρομίου απορροφήθηκε απο κινητήρα αεροσκάφους

Τραγικό δυστύχημα εργαζόμενος αεροδρομίου απορροφήθηκε απο κινητήρα αεροσκάφους

Η εταιρεία που απασχολούσε το μέλος του πληρώματος εδάφους ξεκαθάρισε ότι το δυστύχημα δεν σχετίζεται με τις επιχειρησιακές διαδικασίες.

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, όταν απορροφήθηκε από κινητήρα αεροσκάφους.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου. Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, το αεροπλάνο είχε μόλις φτάσει από το Λος Άντζελες και τροχοδρομούσε προς μια πύλη, όταν ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του.

Η πτήση 1111 της Delta είχε μόνο έναν κινητήρα σε λειτουργία τη στιγμή που ο υπάλληλος σκοτώθηκε. Ο θάνατός του ερευνάται από τις αρχές.

Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία που απασχολούσε το μέλος του πληρώματος εδάφους ξεκαθάρισε ότι το δυστύχημα δεν σχετίζεται με τις επιχειρησιακές διαδικασίες. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια του υπαλλήλου μας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του θανόντος. Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι ο θάνατος του εργαζομένου δεν σχετίζεται με τις επιχειρησιακές διαδικασίες, τις διαδικασίες και τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρείας. Από σεβασμό προς τον θανόντα, δεν θα μοιραστούμε καμία άλλη πληροφορία. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Unifi Aviation, η οποία παρέχει υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης για τη Delta και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2022 είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Μία εργαζόμενη της  σκοτώθηκε όταν πέρασε μπροστά από τους κινητήρες του αεροσκάφους που ήταν σε λειτουργία. Στην Piedmont Airlines, θυγατρική της American Airlines, επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 15.000 δολαρίων, καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν υπεύθυνη για το δυστύχημα της υπαλλήλου.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο