ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύνοψη δράσεων Ομάδας Οδικής Ασφάλειας 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων σχολείων 

Σύνοψη δράσεων Ομάδας Οδικής Ασφάλειας 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων σχολείων 

Ολοκληρώθηκαν τον Μάϊο οι εβδομαδιαίες δράσεις της άτυπης Ομάδας Οδικής Ασφάλειας του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας. 
     Στο παρακάτω δημοσίευμα περιγράφονται οι τρεις τελευταίες δράσεις της ομάδας:
Οι μαθητές σε ρόλο… τροχονόμου – ΤΑ ΝΕΑ

Οι μαθητές σε ρόλο… τροχονόμου – ΤΑ ΝΕΑΗ ομάδα «Οδικής Ασφάλειας» του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια διασταύρωση όπου συμβαίνουν ατυχήματα, ενημέρων…

     Εδώ στην ανάρτηση του  Πανελλαδικού Συλλόγου SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ περιγράφονται οι οκτώ πρώτες:
https://sostegr.wordpress.com/category/%CE%B2%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF/
     Στη φωτογραφία που επισυνάπτεται εικονίζεται ταμπλό για την οδική ασφάλεια, το οποίο θα τοποθετηθεί μόνιμα στο σχολείο με την έναρξη της νέας χρόνιας και θα λειτουργεί και ως το βασικό στοιχείο σταθμού ενημέρωσης  με φυλλάδια από συλλόγους οδικής ασφάλειας και δικαιωμάτων πεζών. Στο ταμπλό επισημαίνεται και τεκμηριώνεται η θεσμοθέτηση του ορίου των 30 χιλιομέτρων την ώρα ως γενικού ορίου ταχύτητας στις πόλεις. Θα προστεθούν τα ονόματα των εφήβων της ομάδας και του εφήβου, χορηγού του ταμπλό.
    Επίσης, η ομάδα έχει δημιουργήσει μηνύματα, για να τοποθετούνται σε οχήματα που έχουν σταθμεύσει αντικοινωνικά ( π.χ. μπροστά σε ράμπα). Τα μηνύματα μπορούν να μοιράζονται από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες μαθητές και γονείς/ κηδεμόνες κατά την διάρκεια της μετακίνησης τους μέσα στην πόλη. Στόχος να κρατούνται και αριθμητικά δεδομένα.
  Οι δράσεις από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά. Έχουν γίνει επαφές και με άλλα σχολεία της περιοχής για συνεργασία.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα του ecomobility, το οποίο αφορά την οικολογική μετακίνηση στην πόλη και την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Σημαντική δράση η ποδηλατοβόλτα, η οποία πραγματοποιήθηκε αρχές Άνοιξης. Μία καλή αφορμή να αναληφθεί πρωτοβουλία από τα σχολεία της περιοχής για μία δράση με την ίδια επιτυχία και με πολύ περισσότερες/ους συμμετέχουσες/οντες. Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://2gym-n-filad.att.sch.gr/?p=3728
2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας | Σελίδα 7

2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας | Σελίδα 7

     Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι μαθήτριες/τες του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας υλοποίησαν  προς το τέλος της σχολικής χρονιάς 3 δράσεις οδικής ασφάλειας.Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.pezh.gr/node/1421

     Το Σεπτέμβριο, λοιπόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, συνεχίζουμε ( προβάλλοντας εσπευσμένα και το θέμα της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;).

Ομάδα Οδικής Ασφάλειας 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας 
Τηλέφωνο επικοινωνίας:6946453709

Μετάβαση στο περιεχόμενο