ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη του Κτήματος Φιξ – Πρώτη συνάντηση δημάρχου – πρύτανη

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη του Κτήματος Φιξ – Πρώτη συνάντηση δημάρχου – πρύτανη

Νίκος Μπάμπαλος: «Πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους πλέον ειδικούς ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Πρακτικές συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρύτανης του Ιδρύματος, Σπύρος Κίντζιος, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείου Ηρακλείου έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου. Στο επίκεντρο το Κτήμα Φιξ, το οποίο δήμαρχος και πρύτανης επισκέφθηκαν αμέσως μετά την συνάντηση, καθώς ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε την συνδρομή του Πανεπιστημίου στα βήματα που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη του Κτήματος.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους με τους οποίους το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδράμει στην προστασία και τον εμπλουτισμό της χλωρίδας του πάρκου, την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους πολίτες του Ηρακλείου κ.α.

Θυμίζουμε, ο Δήμος ήδη συνεργάζεται με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την γενική αστική χλωρίδα. Πριν λίγο καιρό, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου προμηθεύτηκε και ξεκίνησε να τοποθετεί στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια κτλ) φυτά που προέκυψαν από κοινή μελέτη των γεωπόνων της δημοτικής υπηρεσίας και του επιστημονικού – ερευνητικού δυναμικού του Πανεπιστημίου.

«Θέλουμε πάντα να συνεργαζόμαστε με τους πλέον ειδικούς, με επιστήμονες που θα μας δώσουν τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις για τον Δήμο και τους δημότες μας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ύψιστης σημασίας θέμα, το Κτήμα Φιξ, το οποίο θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αναδείξουμε όπως του αξίζει, ώστε να αποτελέσει τοπόσημο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού της πόλης μας. Ευχαριστώ πολύ τον πρύτανη για την ανταπόκριση. Σύντομα θα μπορέσουμε να καθορίσουμε και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο