ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αντικυβερνήτη της Επαρχίας Σετσουάν και Επίτροπο του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, Ye Hanbing

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αντικυβερνήτη της Επαρχίας Σετσουάν και Επίτροπο του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, Ye Hanbing

Γ. Πατούλης: «Βάλαμε ισχυρές βάσεις για τη δρομολόγηση συνεργειών με αναπτυξιακό πρόσημο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών των δύο χωρών»

Σε συνέχεια του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας που είχε υπογραφεί το 2020 στην Κίνα,  μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Κυβερνήτη της Λαϊκής Κυβέρνησης της Σετσουάν, Yin Li, ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας επίσημη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντικυβερνήτη της μεγαλύτερης Επαρχίας της Κίνας, Σετσουάν με πληθυσμό 90 εκ.,και Επίτροπο του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας Ye Hanbing.

Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και η προώθηση ανταλλαγών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών των δύο χωρών σε διάφορους τομείς όπως είναι η ασφάλεια, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο  τουρισμός και το εμπόριο.

Μεταξύ των μελών της Κινεζικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιδήμαρχος της πόλης Chengdu Hu Guomin και υψηλόβαθμα στελέχη του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Επαρχίας Σετσουάν.

Από  την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ι. Σελίμης και Στελέχη του Γραφείου Διεθνών Θεμάτων.

Ο κ. Πατούλης αφού καλωσόρισε θερμά τον επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας και επικαλούμενος τις πολύ θερμές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης που έχουν διαχρονικά  οι  δύο λαοί, υπογράμμισε πως στη βάση και του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών της Ελλάδας και της Κίνας, υπάρχει βούληση να δρομολογηθούν συνέργειες σε αναπτυξιακούς τομείς όπως ο τουρισμός, η υγεία, οι υποδομές, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Ειδικότερα ανέφερε πως η Αττική φιλοξενεί πολλούς Κινέζους τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ υπενθύμισε πως η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές με τουριστικό πρόσημο  όπως την επέκταση προβλήτας στο λιμάνι  του Πειραιά, για την υποδοχή μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Παράλληλα  εστίασε στη σημασία συνεργασία των δύο περιφερειών σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ως Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, της Αθήνας, έχω εργαστεί συστηματικά για την σύζευξη της Αρχαίας και Σύγχρονης Γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και κέντρο συνάντησης την Αττική μας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι στα βάθη του χρόνου και της αρχαίας αλάνθαστης γνώσης της Ιατρικής, είναι που οι λαοί μας συναντώνται, και η πολιτισμική και Ιατρική κληρονομιά και των δύο χωρών διασταυρώνεται».

Από την πλευρά του ο κ. Ye Hanbing ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη θερμή υποδοχή και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιφερειών με στόχο την ανάδειξη από κοινού της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών, την ανταλλαγή φοιτητών για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και συνέργειες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με το άνοιγμα του Προξενείου της Ελλάδας στο Chengdu και το ξεκίνημα απευθείας πτήσης Chengdu- Αθήνας, ώστε να διευκολύνεται η ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο επαρχιών, αλλά και με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ της κινεζικής και ελληνικής ιατρικής επιστήμης.

Κλείνοντας προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη κ. Πατούλη  σε επίσημη επίσκεψη στην Επαρχία Σετσουάν, προκειμένου να επισκεφθεί μεγάλες δομές υγείας της Επαρχίας αλλά  και να ενημερωθεί  για τη λειτουργία του τοπικού συστήματος Υγείας, πρόσκληση που αποδέχθηκε με χαρά  ο Περιφερειάρχης.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο