ΝΕΑ ΑΕΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συλλυπητήριες δηλώσεις για τον θάνατο του Κώστα Νεστορίδη

Συλλυπητήριες δηλώσεις για τον θάνατο του Κώστα Νεστορίδη

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει την οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη της για το χαμό του θρύλου του Συλλόγου, Κώστα Νεστορίδη. Ο άνθρωπος που αναγέννησε την ποδοσφαιρική ομάδα, που ήρθε ως άλλος Μεσσίας, την έβγαλε από τα πέτρινα χρόνια και την οδήγησε σε τεράστιες δόξες, ο άνθρωπος που όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΚ, βγήκε μπροστά, ο άνθρωπος που υπηρέτησε την ΑΕΚ από όποιο πόστο χρειάστηκε, «έφυγε», αλλά θα είναι πάντα ΕΔΩ, μαζί μας. Άλλωστε, δικός του είναι ο ένας από τους τέσσερις πυλώνες του σπιτιού μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άλλωστε, “…και σαν τον Νεστοριδη κανένας δε θα βγει”!

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1930 στη Δράμα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο. Όταν τον κάλεσε η αγαπημένη του ΑΕΚ, δεν μπορούσε να πει «όχι». Για χάρη της έμεινε δύο χρόνια εκτός γηπέδων για να μπορέσει να πάρει το δελτίο του και να φορέσει τη φανέλα του πεπρωμένου του. Οδήγησε την ΑΕΚ στον τίτλο του 1963, στέφοντάς την Πρωταθλήτρια, ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια. Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1964, ενώ συνολικά αναδείχθηκε πέντε διαδοχικές χρονιές πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική (1959-1963), με το όνομά του να γίνεται συνώνυμο του γκολ.

Το 1983 και το 1984, όταν τον κάλεσε και πάλι η αγαπημένη του ΑΕΚ, κάθισε στον πάγκο της για 15 αγώνες, ως υπηρεσιακός τεχνικός. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε υπηρεσιακός Πρόεδρος της ΑΕΚ, βγαίνοντας μπροστά σε ακόμα μία δύσκολη στιγμή του Συλλόγου. Από την πρώτη ημέρα του αγώνα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου, πάλι μπροστάρης, παλεύοντας για το καλό της ΑΕΚ.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά στον «Νέστορα».

Η ΑΕΚ και κάθε ΑΕΚτζής, σε όλη τη γη, σε ευχαριστεί για όλα όσα πρόσφερες.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Καλό ταξίδι, Αιώνιε Νεστορίδη…

Δήλωση Δημήτρη Μελισσανίδη 

Θρηνούμε σήμερα μια ασύγκριτη απώλεια για την Οικογένειά μας, την Οικογένεια της ΑΕΚ. Ο Κώστας Νεστορίδης, πρόσφυγας Ποντιακής καταγωγής και ο ίδιος, υπήρξε σύμβολο για τον μεγαλύτερο προσφυγικό σύλλογο της χώρας.

Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και την ομάδα μας. Άντεξε παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων και μπόρεσε να ζήσει το μεγαλείο της επιστροφής της ομάδας μας στο Σπίτι της. Η ΑΕΚ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Καλό ταξίδι «Νέστορα»…

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ BETSSON BC, κ. Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε για την απώλεια του θρυλικού Κώστα Νεστορίδη:

«Από τη Δεκαετία του ’50, με την ποδοσφαιρική αξία του και την αδιαμφισβήτητη μαγεία, που προσέφερε στα γήπεδα, μεγάλωσε το οπαδικό κίνημα της ΑΕΚ. Όλοι οι «Ενωσίτες» της δικής μου γενιάς μεγαλώσαμε στα σπίτια μας, με τις διδαχές των δικών μας ανθρώπων για τις περίτεχνες ενέργειες του Κώστα Νεστορίδη. Χιλιάδες φίλαθλοι έγιναν ΑΕΚ για χάρη του. Γι’ αυτή τη διαδραστικότητα λοιπόν την εποχή της ακμής του, την προσωπικότητα, αλλά και για την ΑΕΚοφροσύνη του, θα τον ευγνωμονούμε για πάντα.

Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου για τον θάνατο του Κώστα Νεστορίδη:

“Με μεγάλη λύπη και βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα πριν από λίγο πως ο Κώστας Νεστορίδης δεν είναι πια μαζί μας.

Ο τεράστιος Νέστορας φόρεσε επί 11 συναπτά έτη την φανέλα της αγαπημένης του ΑΕΚ, της ομάδας της πόλης μας, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1963 και το Κύπελλο Ελλάδος του 1964. Αναδείχθηκε 5 φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ κατά την διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του τίμησε τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας, αγωνιζόμενος σε αυτή από το 1951 έως το 1962.

Κώστα Νεστορίδη σε αποχαιρετούμε σήμερα με απέραντη θλίψη και απεριόριστο σεβασμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Γιάννης Τομπούλογλου

Κώστας Νεστορίδης, ένας από τους θρύλους της ΑΕΚ και μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο “Νέστορας” ήταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές όχι μόνο της Ένωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως για την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Νεστορίδης είναι πλήρως ταυτισμένος με την ΑΕΚ και μάλιστα είναι ένας από τους τέσσερις “πυλώνες” στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ως εκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ως φίλαθλος οπαδός της ΑΕΚ και ως μικρασιατικής και ποντιακής καταγωγής 3ης γενιάς, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο