ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Δέσποινας Γερουλάνου

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Δέσποινας Γερουλάνου

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή το θάνατο της Πρόεδρου του Δ.Σ. της διοργάνωσης «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη Δέσποινας Γερουλάνου

Με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετώ την Δέσποινα  Γερουλάνου, μία εξέχουσα προσωπικότητα του πολιτισμού, μία δραστήρια γυναίκα που προσέφερε πολλά στη χώρα.

Παρακολουθούσα το σημαντικό της έργο στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο καθιέρωσε τη δική της ξεχωριστή αισθητική και φιλοσοφία, ωστόσο είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω καλύτερα όταν συνεργάστηκα μαζί της με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της ως Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023.

Ένα εγχείρημα που ως Περιφέρεια Αττικής στηρίξαμε μαζί με τη Δέσποινα Γερουλάνου η οποία το πίστεψε με θέρμη από τη αρχή και συνέβαλλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να ολοκληρώνεται. Ωστόσο αφήνει σημαντική παρακαταθήκη και η μνήμη της θα μείνει ζωντανή στις νεότερες γενιές.

Στην οικογένειά της, στα μέλη της διοργάνωσης της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023, αλλά και στη διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη εκφράζω από καρδιάς τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο