STUDIOΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος “Εθελοντούμε” στο studio του filadelfeiaradio.gr

Σύλλογος “Εθελοντούμε” στο studio του filadelfeiaradio.gr

Σύλλογος Φίλων Παιδιών,Εφήβων,Ενηλίκων ΑΜΕΑ και όλων των παιδιών

Χορηγός επικοινωνίας το filadelfeianews.gr / filadelfeiaradio.gr

Ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου μας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γύρω από θέματα αποδοχής της αναπηρίας, της διαφορετικότητας, καθώς και η ανάπτυξη της κουλτούρας της συμπερίληψης και του εθελοντισμού.

Διαφορετικότητα, αποδοχή, σεβασμός, συνύπαρξη, συνεκπαίδευση, συνεργασία, αλληλεγγύη, συμπερίληψη, καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του εθελοντισμού: έννοιες τις οποίες μέσα από τις δράσεις του συλλόγου μας, προσπαθούμε συνεχώς να προσεγγίζουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ενδυνάμωσης, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις.

Θέλουμε μια κοινωνία που θα εκπαιδεύει τα παιδιά της σε έννοιες όπως η αγάπη, ο εθελοντισμός, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση.

Στα πλαίσια της εκστρατείας για την καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού θα υλοποιούμε ένα σύνολο δράσεων με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που μας απασχολούν όλους:

Εκφοβισμός (Bullying)

Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyber Bullying)

Έμφυλη βία (Gender-Based Violence)

Τεχνολογική σεξουαλική βία (Technology Facilitated Sexual Violence)

Ενδοοικογενειακή βία (Domestic Abuse)

Κακοποίηση παιδιού (Domestic Child Abuse)

Σεξουαλική παρενόχληση (Sexual Harassment)

Βία κατά των ζώων (Animal Abuse)

Μαθήματα πρώτων βοηθειών 

Προστασία στο διαδίκτυο 

Ενημέρωση γονέων για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζουν  

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε σχολεία, δήμους και εταιρείες.

Με της ανάλογες συνεργασίες θα υλοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης για όλα τα είδη αναπηρίας 

Για τους μη βλέποντες (σκύλοι οδηγοί, γεύμα στο σκοτάδι, χειρισμός λευκού μπαστουνιού) 

Για τα παιδιά με αυτισμό (“Μια Μαμά μας Ενημερώνει για τον Αυτισμό”, Αυτισμός: Εμμονές, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και ρουτίνα) 

Για τα άτομα με κινητική αναπηρία (αγώνες μπάσκετ, ξιφασκία, ομιλίες) 

Για τους ανθρώπους με μη εμφανή αναπηρία (ομιλίες για διαφορες παθήσεις) 

Για την ακουστική αναπηρία (πώς είναι να μην ακούει κάποιος, ποια τα προβλήματα στην μετακίνηση) 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε σχολεία και δήμους. 

Μέσα από κατάλληλους εκπαιδευτές και εθελοντές θα υλοποιούμε δράσεις και βιωματικά εργαστήρια όπως :

Μαγειρική με παιδιά ΑμεΑ

Βόλτα για καφέ – θέατρο – πικνίκ με ένα παιδί με αυτισμό 

Θεατρικές ομάδες συμπερίληψης με μεικτή ομάδα 

Μαθήματα λευκού μπαστουνιου

Ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς με παιδιά ΑμεΑ και εργαστήρι γονέων 

Ημέρα συμπερίληψης και αποδοχής: ένα πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει πιλοτικά και βλέπουμε μεγάλη αποδοχή από τα παιδιά  και τους γονείς 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου η σε κατάλληλες εγκαταστάσεις. 

Εθελοντούμε μαζί

Γίνετε μέλος και βοηθήστε μας να μεταλαμπα-δεύσουμε το μήνυμα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα για τα τελευταία νέα μας και λάβετε ενημερώσεις για τις δράσεις μας.

Συμμετέχετε στα προγράμματα εθελοντισμού που διοργανώνουμε.

Στηρίξτε το έργο μας με χορηγίες και συνεργασίες.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΕΘΕΛΟΝΤΟΥΜΕ” ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ FILADELFEIARADIO.GR

Ερώτηση :  Αν και νεοσύστατη, είναι άκρως εντυπωσιακή η δράση της ομάδας σας. Ας ξεκινήσουμε με τον τρόπο και τον λόγο δημιουργίας της. Πως προέκυψε η σκέψη ;

Απάντηση : Η σκέψη της ίδρυσης ξεκίνησε μετά από μια αγκαλιά από ένα παιδί με αναπηρία όταν του παραδώσαμε ένα δώρο που μας είχε ζητήσει. Τότε πήραμε την απόφαση με φίλους να κάνουμε το ίδιο και σε ένα ίδρυμα και μετά από εκεί καταλήξαμε να έχουμε έναν Σύλλογο που προσπαθεί να είναι δίπλα στα παιδιά με μόνη “απαίτηση” ένα χαμόγελο από αυτά.  

Ερώτηση : Ποιος ο σκοπός και το όραμα του Συλλόγου “Εθελοντούμε”;

Απάντηση : Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών Εφήβων Ενηλίκων ΑμεΑ και όλων των παιδιών «Εθελοντούμε» είναι φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός. Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου μας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γύρω από θέματα αποδοχής της αναπηρίας, της διαφορετικότητας, καθώς και η ανάπτυξη της κουλτούρας της συμπερίληψης και του εθελοντισμού΅. Διαφορετικότητα, αποδοχή, σεβασμός συνύπαρξη, συνεκπαίδευση, συνεργασία, αλληλεγγύη, συμπερίληψη, καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του εθελοντισμού: έννοιες τις οποίες μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου μας προσπαθούμε συνεχώς να προσεγγίζουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ενδυνάμωσης, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις. Θέλουμε μια κοινωνία που θα εκπαιδεύει τα παιδιά της σε έννοιες όπως η αγάπη, ο εθελοντισμός, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση.

Ερώτηση : Ποια μέλη αποτελούν την ομάδα σας;

Απάντηση : Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με όρεξη να προσφέρουν και οργανώσεις – ΑΜΚΕ με εξειδικευμένα αντικείμενα, που προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο τους για ένα καλύτερο αύριο. Οι δράσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν για το κοινό και στοχεύουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού για την δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας για όλους μας. 

Ερώτηση : Θα μας μιλήσετε για τις δράσεις σας; Παρακολουθώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μπορώ να πω εντυπωσιάστηκα.

Απάντηση : Προσπαθούμε όλες οι δράσεις μας να είναι βιωματικές και όχι μια απλή ομιλία και τις περισσότερες φορές απευθυνόμαστε στα παιδιά που είναι το μέλλον μας. Θεωρούμε ότι μέσα από το παιχνίδι και την δράση τα παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα τα μηνύματα που προσπαθούμε να τους περάσουμε και οι έννοιες της συμπερίληψης και του εθελοντισμού τους γίνονται βιώματα που θα τα αξιοποιήσουν. 

Ερώτηση : Ποιες οι επόμενες δράσεις σας στο άμεσο μέλλον;

Απάντηση: Είμαστε σε επικοινωνία με τον τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με τον Δήμο Πεντέλης και την Δήμαρχο κα. Κοσμοπούλου, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα. Αβραμίδη-Κοτσιρέα Αναστασία, με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την Αντιδήμαρχο κα. Αλεξίου καθώς και με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία “Ηλιαχτίδα” του Δήμου Θήρας και τον Πρόεδρό του κ. Κουλέλη. Στην Σαντορίνη πρόκειται να διοργανωθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε όλο το νησί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι με ευαισθησίες που ασχολούνται με τα κοινά. Πρόσφατα υλοποιήσαμε και μια συναυλία στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών με μελοποιημένη ποίηση σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών με πολύ μεγάλη απήχηση ενός κοινού άνω των 400 ατόμων. Τα μηνύματα που λάβαμε μετά την δράση μάς δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα.

Ερώτηση : θα μπορούσα να κάνω άπειρες ερωτήσεις, είναι τόσες πολλές οι ιδέες και τα σχέδια σας, θα αφήσω όμως και κάτι για την επόμενη φορά, η οποία θα ήθελα πολύ να γίνει μετά από κάποια από τις δράσεις σας!!! Πείτε μου, λοιπόν, ποιο είναι το μήνυμα που περνάει η ομάδα σας;

Απάντηση: Μέσα από δράσεις βιωματικες, μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδι, ομιλίες, μουσικές παραστάσεις θέλουμε να ευαισθητοποιησουμε τους ανθρώπους και να αναπτύξουμε περισσότερο την κουλτούρα του εθελοντισμού και της συμπερίληψης. Ονειρευομαστε όλοι μας μια κοινωνία που τα παιδιά της θα αγαπάνε την διαφορετικότητα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ WEB TV

Μετάβαση στο περιεχόμενο