ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στο Μαρούσι, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης 

Στην ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στο Μαρούσι, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρέστη το πρωί της  Μ. Παρασκευής στην Ιερά Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλου. Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α..

Το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Αττικής, όπως κάθε φορά τα τελευταία 15 χρόνια, μετέβη στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε: «Σήμερα είναι η ημέρα του απόλυτου πένθους. Πένθος για το Θείο Δράμα, τη σταύρωση του Χριστού μας. Σήμερα, οι καρδιές μας λυγίζουν, αναλογιζόμενοι την μεγάλη αγάπη του Χριστού μας για την σωτηρία του ανθρώπου, η οποία επισφραγίζεται με τον δικό του Θάνατο. Ας αναλογιστούμε, μέσα από το ολοκληρωτικό πένθος που συμβολίζει η Μεγάλη Παρασκευή, το μέγιστο αγαθό της ζωής και την ανάγκη της ελπίδας της Αναστάσεως».

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών απόψε το βράδυ ο Περιφερειάρχης

Απόψε το βράδυ ο Γ. Πατούλης θα παραστεί στη Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών.  Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η περιφορά διεξάγονται με τη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής και της ΑΣΔΥΣ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Έναρξη Ακολουθίας του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β είναι στις  19:00, στις 21:00 θα γίνει η Έξοδος του Επιταφίου και θα ακολουθηθεί η διαδρομή,  Ιερός Ναός, Μητροπόλεως, Όθωνος, Λεωφ. Αμαλίας, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Β. Γεωργίου, Ερμού, Ευαγγελιστρίας , Ιερός Ναός. Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα ανέλθουν ο Επιτάφιος και ο Ιερός Κλήρος όπου θα αναπεμφθεί Δέηση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο