ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σεμινάρια θεάτρου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με δάσκαλο τον Γιώργο Χαρατζά και δωρεάν συμμετοχή

Σεμινάρια θεάτρου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με δάσκαλο τον Γιώργο Χαρατζά και δωρεάν συμμετοχή

Το θέατρο είναι Τέχνη είναι όμως και θεραπευτικό για την ψυχή, τόσο για τον θεατή όσο για αυτόν που παίζει ή συμμετέχει. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο υποκριτικής, Γιώργο Χαρατζά, οργανώνει κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής και θεατρικής αγωγής, που θα διαρκέσουν όλη την περίοδο ως το καλοκαίρι, θα είναι δε εντελώς δωρεάν για όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν. Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19.30 με 22.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στα τηλέφωνα 2132000168 και 169, Δευτέρα με Παρασκευή, 8.00 με 14.00 ή στέλνοντας mail στη διεύθυνση politistiko@iraklio.gr.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και συγκεκριμένα κείμενα μέσα από τα οποία θα εξερευνηθούν τα βασικά στοιχεία του θεάτρου και της λειτουργία του ηθοποιού (δράση – κείμενο – σώμα – φωνή – συμπαίκτης – συναίσθημα – χαρακτήρας). Στόχος είναι στο τέλος της σεζόν να ανέβει μια παράσταση που θα παρουσιάζει τη δουλειά που έγινε ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητές στον κύκλο των σεμιναρίων.

Αναφορικά με τον δάσκαλο, Γιώργο Χαρατζά, έχει σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Αμερική. Διδάσκει επαγγελματίες ηθοποιούς από το 2007 σε πλήθος χώρων θεατρικής εκπαίδευσης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θέατρο των Αλλαγών, Δραματική Σχολή «Αρχή», Πολιτισμικός Οργανισμός «Νότος» στα Χανιά κ.α). Έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε πολλές παραγωγές κυρίως στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει μεταφράσει, εκτός από θεατρικά έργα, το A Practical Handbook for the Actor (Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο για τον Ηθοποιό).

Μετάβαση στο περιεχόμενο