ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός Ηλεία: Aπανωτές οι σεισμικές δονήσεις ανοιχτά στο Ιόνιο

Σεισμός Ηλεία: Aπανωτές οι σεισμικές δονήσεις ανοιχτά στο Ιόνιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7  βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:12 το πρωί της Παρασκευής, στο Ιόνιο νότια της Ζακύνθου, ανοιχτά της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 21,5 χιλιόμετρα.

Με διαφορά ενός λεπτού, στις 09:11 πραγματοποιήθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα.

Έπειτα, στις 09:24, σημειώθηκε και τρίτος σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών Ηλείας.

Μάλιστα, οι ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζονται καθώς και στις 09:45 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 24 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως οι δύο σεισμικές δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία.

Σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική αναφέρει πως έως αυτήν την ώρα δεν έχει δεχθεί κλήσεις για προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό. «Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης. Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ.», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο