ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ριφιφί στην Κηφισιά με συλλεκτικά νομίσματα – Μιλάει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Ριφιφί στην Κηφισιά με συλλεκτικά νομίσματα – Μιλάει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ισχυρίζεται πως η λεία των δραστών αγγίζει περίπου το 1 εκατομμύριο

Για τη διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί σε κατάστημα με συλλεκτικά νομίσματα στην Κηφισιά μίλησε ο ιδιοκτήτης του της επιχείρησης, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ζημιάς.

Η διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (12/6) με «χειρουργικές» κινήσεις, γεγονός που έδειξε ότι το σχέδιο ήταν πολύ καλά μελετημένο.

Οι δράστες μπήκαν από το υπόγειο γκαράζ λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στην επιχείρηση ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο.

«Πιστεύω ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων πράγματα που μαζεύω από το 1999» δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αναφορικά με τα κλοπιμαία, μιλώντας στον Alpha.

«Πήραν 230 χρυσά νομίσματα»

Μίλησε για τον τρόπο δράσης των εγκληματιών, υπογραμμίζοντας ότι «μπήκαν στο κατάστημα γνωρίζοντας τι πήραν. Πήραν πράγματα που είχα μόνο στο χρηματοκιβώτιο. Πράγματα που είχα πάνω στα γραφεία, τα οποία ήταν αρκετά ευρώ, δεν τα ακούμπησαν. Τα νομίσματα έχουν αξία, τα οποία κρίνονται από την κατάσταση και από τη σπανιότητα. Άρα αυτοί πήραν ό,τι είναι σπάνιο στο χρηματοκιβώτιο και όλα τα χρυσά».

«Πήραν 230 χρυσά νομίσματα, μας πήραν μετρητά, την προσωπική μου συλλογή» προσέθεσε. Σημείωσε ότι είδε το βίντεο, όπου αντίκρισε τρεις ανθρώπους με τον έναν να φοράει καπέλο και ο άλλος κουκούλα.

https://www.megatv.com/embed/?p=20201091609

«Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγόνο και νερό»

Σχετικά με το πώς κατάφεραν και εισήλθαν στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης είπε: «Υπάρχει ένα γκαράζ, το οποίο επικοινωνούσε με τα υπόγεια των καταστημάτων. Τώρα αυτοί πως ήξεραν να μπουν στο δικό μου κατάστημα, πιθανότητα θα είχαν μαζί τους μία κάτοψη. Έσπασαν από κάτω, που εγώ νόμιζα ότι είχε χώμα, μπήκαν στο μαγαζί και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγόνο και νερό».

Τέλος σημείωσε πως έμαθε για τη διάρρηξη από τη σύζυγό του, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο