ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προβολή ταινίας Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης

Προβολή ταινίας Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης

Αφίσα προβολής της ταινίας A Backpack Full of Cash που θα κάνει ο σύλλογος μας, Αριστοτέλης, σύλλογος των εκπαιδευτικών των σχολείων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την Δευτέρα 20/5 στις 6.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας. Την ταινία έχει εξασφαλίσει και μεταφράσει στα ελληνικά το περιοδικό “Σελιδοδείκτης για την Εκπαίδευση και την Κοινωνία”.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να την παρακολουθήσουν. 

με εκτίμηση

για το ΔΣ η πρόεδρος, Τάσσου Δήμητρα

Μερικά λόγια για την ταινία και το χρονικό στο οποίο γίνεται η προβολή της:

Εδώ και δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου δίνουμε μια ιστορικής σημασίας μάχη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μια διάλυση που έχει επιχειρηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέσω της υποχρηματοδότησης-υποστελέχωσης των δημόσιων σχολείων και απαξίωσης της δουλειάς χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μια διάλυση που επιχειρείται να ολοκληρωθεί μέσα από τις διαδικασίες της αξιολόγησης που κατηγοριοποιούν σχολεία, εμπορευματοποιούν τη γνώση, ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες, σμπαραλιάζουν οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας, δημοκρατίας, συνεργασίας στο όνομα του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας. 

Στα πλαίσια του αγώνα που δίνουμε κατά της αξιολόγησης-ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης προβάλλουμε το ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ», την Δευτέρα 20/5, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 46) στις 6.30μμ.

Η ταινία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, των σχολείων με κουπόνια και των ηλεκτρονικών σχολείων. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα,  το πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας.  «Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές  και οι μαθήτριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης. Όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών στη Μιννεάπολη των Η.Π.Α., που κατέβηκαν πρόπερσι σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια:

Backpack full of cash

“Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά” Trailer στα ελληνικά

«Τα σχολεία είναι η καρδιά της κοινότητας μας»

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο