ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πρώτο σεμινάριο κατάρτισης για επαναφορά στην εργασία προς τους δικαιούχους του Στέγαση και Εργασία

Πρώτο σεμινάριο κατάρτισης για επαναφορά στην εργασία προς τους δικαιούχους του Στέγαση και Εργασία

Νίκος Μπάμπαλος: «Δίνουμε σε συνανθρώπους μας μια ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα»

Το πρώτο σεμινάριο για την εκκίνηση της επαναφοράς τους στην αγορά εργασίας έκαναν οι δικαιούχοι του προγράμματος Στέγαση και Εργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το πρόγραμμα που προσφέρει μια καινούργια ευκαιρία σε μια νέα ζωή για συνανθρώπους μας που βρέθηκαν χωρίς στέγη ή για κάποιο σοβαρό λόγο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Η ειδική συνεργάτιδα του ΟΑΕΔ, η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου αλλά και υπεύθυνος από την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (φορέα με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος για την εκπόνηση του προγράμματος) ανέλυσαν στους δικαιούχους τα προσφερόμενα πακέτα κατάρτισης τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν και έτσι να μπορέσουν με αξιώσεις να βρουν μια καινούργια δουλειά, πόσο μάλλον όταν το πρόγραμμα επιδοτεί τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να τους προσλάβουν.  

Θυμίζουμε, το Στέγαση και Εργασία, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, καλύπτει πλήρως για δύο χρόνια τα έξοδα ενοικίου των δικαιούχων, οικοσκευής και ΔΕΚΟ, την επαγγελματική τους κατάρτιση, καθώς και για έναν χρόνο το μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στις επιχειρήσεις που θα δουλέψουν.

Οι τελικοί δικαιούχοι είτε κατέθεσαν αίτηση (μετά από τη σχετική πρόσκληση), είτε εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ανάμεσα στις ομάδες που ορίζει το πρόγραμμα όπως: οικογένειες ή άτομα που φιλοξενούνταν σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια, οικογένειες και άτομα που είχαν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία ως άστεγοι και διαβιούσαν στους δρόμους ή σε ακατάλληλα καταλύματα, γυναίκες που φιλοξενούνταν σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας, άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ως πλήρες πακέτο κατάρτισης στον τομέα που θα επιλέξει ο κάθε δικαιούχος.

«Το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία είναι η ουσιαστική πρόνοια στην πράξη. Δίνουμε σε συνανθρώπους μας μια ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια επανεκκίνηση με μεγαλύτερα εφόδια, σε πιο σταθερές βάσεις. Μέχρι να σταθούν και πάλι στα πόδια τους εμείς θα είμαστε δίπλα τους όπως οφείλουμε ως Δήμος που έχει την κοινωνική μέριμνα σε υψηλή προτεραιότητα, ως Δημοτική Αρχή που έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα είμαστε κοντά στον δημότη», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο