ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολιτών Πολιτεία: Έως εδώ με την «πολιτική αλητεία, τον καιροσκοπισμό και την αισχρολογία» Γεωργαμλή!

Πολιτών Πολιτεία: Έως εδώ με την «πολιτική αλητεία, τον καιροσκοπισμό και την αισχρολογία» Γεωργαμλή!

Η ανακοίνωση της παράταξης “Πολιτών Πολιτεία”

Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε τον Λ. Γεωργαμλή, να εμφανίζεται την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023 σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να λαμβάνει το λόγο και να ομιλεί για τόση ώρα, όση δεν μίλησε συνολικά και καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας 4ετίας.

Όχι φυσικά για να υπερασπιστεί το έργο του κατά την 3ετία που ήταν μέλος της διοίκησης και με την υπογραφή του Δημάρχου Γ. Βούρου, Αντιδήμαρχος, αλλά για να πράξει τι άλλο… (;), αυτό που έπραττε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Να υπονομεύσει τον Δήμαρχο και την παράταξή μας, να χυδαιολογήσει και να παραθέσει στο σώμα πλήθος ψεμάτων, ανακριβειών και συκοφαντιών.

Πρόκειται φυσικά για πρόσωπο καθ’ όλα γνωστό στην τοπική μας κοινωνία. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πολιτεύεται επί 25ετία και πλέον…, στην πόλη μας, με προμετωπίδα του την «ΑΕΚοφροσύνη». Ποιος; Αυτός, που ως επαγγελματίας φυσικά, φόρεσε στα περισσότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού, και μετέπειτα των μισών ομάδων της Α’ Εθνικής, αναζητώντας ως είχε δικαίωμα προφανώς, το καλύτερο συμβόλαιο.

Ο ίδιος άνθρωπος που μετέπειτα «μπέρδεψε την τοπική αυτοδιοίκηση» με το ποδόσφαιρο και την επαγγελματική του καριέρα, και σχεδόν κάθε τετραετία, «άλλαζε φανέλα» ή εν προκειμένω συνδυασμό και παράταξη.

Ο ίδιος άνθρωπος που ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία την δεκαετία του ’90, από τον συνδυασμό Γρετζελιά, αλλά δεν ακολούθησε το 2010, τον Π. Γρετζελιά στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Προοπτικής» του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη, γιατί προτίμησε εκείνη την περίοδο να μεταπηδήσει στην παράταξη του τότε Δημάρχου κ. Σταύρου Κόντου. Συνεπής στην «αλλαγή φανέλας» το 2014 επέλεξε να γίνει ο «αχυράνθρωπος» του Χ. Τομπούλογλου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, μία ανακοίνωση στην οποία ουδέποτε απάντησε ο κ. Γεωργαμλής!

Όμως ούτε σε εκείνη την απόφασή του ο κ. Γεωργαμλής έμεινε σταθερός, καθώς δημιούργησε μία ακόμη παρένθεση το 2019, στηρίζοντας για Δήμαρχο τον επικεφαλής μας Γιάννη Βούρο και την παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία».

Όμως και αυτή η πολιτική του επιλογή, όπως και όλες οι προηγούμενες αποδείχθηκε προσωρινή…, καθώς το 2023 και μετά από 3 χρόνια έμμισθων θέσεων στην διοίκηση, ξανασυναντήθηκε πολιτικά με Γρετζελιά, για να στηρίξει στον Β’ γύρο Τομπούλογλου.

Κόντρα στους π. συνοδοιπόρους του που έμειναν σταθεροί στην επιλογή που έκαναν το 2019, στηρίζοντας τον Γιάννη Βούρο και τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας.

Ποιος; Ο άνθρωπος που τιμήθηκε από τον Γ. Βούρο, προτάθηκε και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος που ορίστηκε από τον Γ. Βούρο Αντιδήμαρχος, ο άνθρωπος που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ως Αντιδήμαρχος την προεργασία των προκατόχων του στην Αντιδημαρχία των Τεχνικών Υπηρεσιών, για να «προχωρήσει» τις διαδικασίες και τα έργα με τον δικό του τρόπο (βλ. γήπεδα αντισφαίρισης στην οδό Πλαστήρα), ο άνθρωπος που δεν ψήφισε την πρότασή μας για τα δημοτικά τέλη δηλώνοντας πως έχει ασυμβίβαστο λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά δεν έχει ασυμβίβαστο για να είναι υποψήφιος δήμαρχος…, ο άνθρωπος που παρά ταύτα δεν διαγράφηκε, αλλά για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ασταθής στην πολιτική – αυτοδιοικητική επιλογή του, επιλέγοντας τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Κατανοούμε πλέον πλήρως τους λόγους των ταλαντεύσεων του κ. Γεωργαμλή και με την σειρά μας ζητάμε συγγνώμη από τα μέλη του συνδυασμού μας και φυσικά τους πολίτες που μας στήριξαν, που δεν τον διαγράψαμε από την αρχή της θητείας μας, από την περίοδο που άρχισε να υπονομεύει συστηματικά το έργο μας και να θέτει όρους, όχι επί πολιτικών αλλά κατά βάση για πρόσωπα (Αντιδημάρχους, συνεργάτες του Δημάρχου κλπ).

Κε Γεωργαμλή οι συμπολίτισσές μας και οι συμπολίτες μας σας έκριναν στον Α’ γύρο των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και μας έκριναν.

Έκριναν τις αλήθειες. Έκριναν και τα ψέματα.

Πλέον όλοι αναμένουν (εκτιμούμε όχι με ιδιαίτερη αγωνία), το επόμενο αυτοδιοικητικό σας βήμα. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις επιλογές μας και τα πιστεύω μας. Καληνύχτα σας και καλές «μεταγραφές».

Μετάβαση στο περιεχόμενο