ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής για τα Κούλουμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής για τα Κούλουμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Μικροί, μεγάλοι γλέντησαν με μουσική, χορό και απόλαυσαν σαρακοστιανά εδέσματα, γιορτάζοντας την Καθαρά Δευτέρα

Γ. Πατούλης: «Σήμερα στο αγαπημένο μας Πάρκο, πρωταγωνιστεί η χαρά και το κέφι. Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, γιορτάζουμε το τέλος της Αποκριάς και τη Σαρακοστή μ΄ένα πλούσιο  πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους»

Χιλιάδες πολίτες και μαζί πολλά παιδιά απόλαυσαν μοναδικές στιγμές κεφιού και χαράς στη μεγάλη γιορτή της Περιφέρειας Αττικής που διοργανώθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, σε συνεργασία  με τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Από νωρίς το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρισκόταν στο Πάρκο και καλωσόριζε τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι σε πολύ λίγη ώρα γέμισαν ασφυκτικά όλο τον περιβάλλοντα χώρο και διασκέδασαν με  παραδοσιακή μουσική, χορό, ενώ γεύτηκαν και παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα , με πρωταγωνιστή τη φασολάδα.

Πλούσιες ήταν και οι δραστηριότητες για τα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή. Τα υποδέχθηκαν από νωρίς το πρωί ομάδες εργαζομένων του Πάρκου και μαζί τους έφτιαχναν πολύχρωμες χαρταετούς. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν στην πίστα survivor και έπαιξαν με  φουσκωτά παιχνίδια.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στο Πάρκο παραβρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Ιλίου Ν. Ζενέτος και Αγ. Αναργύρων- Καματερού Σ. Τσίρμπας, οι οποίοι εύχονταν στους πολίτες καλή Σαρακοστή.

Μοναδικές μουσικές στιγμές χάρισαν γνωστά συναυλιακά συγκροτήματα (Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Μαρία Αναματερού, Λευτέρης Μπαφαλούκος, οι Γιάννης και Τζένη Κατσίγιαννη, Νίκος Φάκαρος) που εναλλάσσονταν στη σκηνή ενώ τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν επίσης ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η Διευθύντρια του  Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης Μ. Χατζηαθανασίου και άλλοι.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

«Είμαστε εδώ στο εμβληματικό Πάρκο Τρίτση, το πάρκο της αγάπης και της ενότητας σε μία γιορτή που διοργανώσαμε για  όλους τους πολίτες της Αττικής, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Για να χαρούν και να απολαύσουν στιγμές ξενοιασιάς.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία όλων σας. Έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε το πάρκο και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με στόχο να γίνει μία μοναδική όαση πρασίνου και αναψυχής για όλους. Με αγάπη και νοιάξιμο για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την άθληση.

Ένα Πάρκο που θα απευθύνεται σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή όπως και τους δημάρχους Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σ. Τσίρμπα αλλά και τον δήμαρχο Ιλίου τον κύριο Ζενέτο, για τη συνεργασία.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ορχήστρα μας που είναι εδώ και μας χάρισε υπέροχες μουσικές στιγμές, το ΔΣ του Πάρκου Τρίτση και τη διεύθυνση, την κα Χατζηαθανασίου, τη νέα πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Σ. Μαυρίκου, όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και των Δήμων, τους εθελοντές, όλους τους χορηγούς και φυσικά  όλους εσάς που ήρθατε εδώ για να γιορτάσετε μαζί μας.

Καλή Σαρακοστή σε όλους, καλά κούλουμα και το Πάσχα πάλι εδώ θα είμαστε και θα σας περιμένουμε».

Ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος τόνισε:

Φίλες και φίλοι σας καλωσορίζω και εγώ σε αυτό το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το οποίο συνεργαζόμαστε οι δύο όμοροι δήμοι, ο δήμος Ιλίου και ο δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής με τη δέσμευση ότι θα αναβαθμιστεί και θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και χρόνια πολλά.

Ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπας σημείωσε μεταξύ άλλων:

Χρόνια πολλά σε όλους, καλή Σαρακοστή αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, αγαπητοί επισκέπτες. Είναι μεγάλη μας χαρά που μετά από πολύ καιρό το πάρκο μας αναβαθμίζεται. Είναι μεγάλη χαρά που καταφέρνουμε να συγκεντρωθούμε εδώ όλοι, με τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής για όσα έχει κάνει για το πάρκο μας και τον δήμο Ιλίου που συνεργαζόμαστε άψογα. Ο στόχος άλλωστε είναι κοινός: Κάθε μέρα να παλεύουμε για μία καλύτερη ζωή για όλους. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο