Πέραν : Παραδοσιακή Κομπανία Βέρδη και Χρήστος Πότσης

Πέραν : Παραδοσιακή Κομπανία Βέρδη και Χρήστος Πότσης

Ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα σχήματα, που μεταφέρουν με καθαρότητα τα ηχοχρώματα της Ηπείρου, της περιοχής του Πωγωνίου και της ελληνικής βορείου Ηπείρου – η μουσική οικογένεια Βέρδη, θα συμπράξει καλλιτεχνικά με τον εξαιρετικό δημοτικό ερμηνευτή Χρήστο Πότση, την Κυριακή 14 Μαϊου το μεσημέρι και ώρα 2.30, στο ΠΕΡΑΝ το καφέ αμάν της πόλης..

Το σχήμα ιδρύθηκε τα τελευταία 12 χρόνια, λόγω του ότι εντάχθηκαν αυτοβούλως εκτός απ’ τον Κώστα και τον Βαγγέλη, οι δύο γιοι του Κώστα – ο Μιχάλης στο λαούτο και ο Στέφανος στο βιολί.

Από τότε το σχήμα συνέχισε ακάθεκτο την ανοδική του πορεία με πολλές διακρίσεις.

Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

Αρχικά η συμμετοχή της στο ντοκιμαντέρ «While You Live Shine» της Screenworks Films μαζί με τον σκηνοθέτη Paul Duane και τον βραβευμένο με Grammy Christopher King. Ακόμη, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της στο βιβλίο του Christopher King με τίτλο «Ηπειρώτικο Μοιρολόι».

Επίσης έχει πάρει μέρος στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Radio 4 με τον Max O’Brien όπου τύγχανε εκείνη την ημέρα να συνευρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να τους ακούσει ο κύριος Joe Boyd, συγγραφέας και μουσικός παραγωγός των Pink Floyd και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης.

Ξεχωριστή είναι η παρουσία της σε διάφορες μουσικές σκηνές και όχι μόνο όπως στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μαζί με το ξακουστό συγκρότημα «Μέλισσες», το «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», η «Ανδρομέδα Μουσικό Στέκι» και άλλες πολλές.

Επίσης η «Κομπανία Βέρδη» κατάφερε το 2019 να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο μεγαλύτερο ελληνικό διαγωνισμό μουσικής και χορού του κόσμου (FDF Festival) στο Los Angeles της Αμερικής μαζί με το Group «Oikogeneia» και το 2022 στο Orlando στη πολιτεία της Florida στην Αμερική στο διαγωνισμό (HDF Festival) κατακτώντας 5 μετάλλια, 3 χάλκινα, 1 χρυσό και 1 πλατινένιο.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα της «Κομπανίας Βέρδη» έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος σε πάρα πολλές χώρες όπως Αμερική, Σουηδία, Γερμανία, Σερβία, Αλβανία, Κύπρο κτλ.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της «Κομπανίας Βέρδη» η ίδια έχει συμμετάσχει στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA» μαζί με το συγκρότημα «Μέλισσες» όπου αργότερα δημιούργησαν και το άλμπουμ «Μέλισσες Duets», 2 φορές στην εκπομπή «Αλάτι Της Γης» όπου έγινε αφιέρωμα για αυτήν, τέσσερις φορές στην εκπομπή «Αγάπη Τηλεοπτική», 1 φορά στην εκπομπή «Από Τόπο σε Τόπο» και σε διάφορα άλλα τοπικά κανάλια.

Δισκογραφικά η «Κομπανία Βέρδη» έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Τα Βιώματα Μας» και έχει κυκλοφορήσει 6 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Κώστα Βέρδη όπου σε κάποια από αυτά συμπράττει στιχουργικά και μουσικά και ο Στέφανος με τον Μιχάλη ενώ οι ενορχηστρώσεις αποτελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Στέφανο.

Στόχος της είναι η διάδοση της παραδοσιακής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από ένα δικό της προσωπικό χαρακτήρα με τη δημιουργία δικών της τραγουδιών με πρωτότυπα χαρακτηριστικά που να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες χωρίς να αλλοιώνουν το ύφος και το χρώμα της παραδοσιακής μουσικής που υπηρετούν πιστά.

Τέλος, η «Κομπανία Βέρδη» έχει συνεργαστεί και με τον Δημήτρη Πετρόπουλο στην παράσταση «Γκρίχου» του Δημοσθένη Παπαμάρκου.

Μέλη Κομπανίας Βέρδη:

Κώστας Βέρδης – Κλαρίνο – Τραγούδι

Στέφανος Βέρδης – Βιολί – Τραγούδι

Μιχάλης Βέρδης – Λαούτο – Τραγούδι

Βαγγέλης Βέρδης – Ντέφι – Τραγούδι

Οργάνωση Αλέξανδρος Σαντάρμης

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο

Ελ.Κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο

Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»

Λεωφόρος Δεκελείας 20,

Νέα Φιλαδέλφεια

επίσημα Links :

https://el-gr.facebook.com/Perankafeaman/

https://www.peran.gr/en/

Μετάβαση στο περιεχόμενο