ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Tελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Tελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι στο πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο (Πάρκο Γεωργίου Αποστολάκη) στη Νέα Χαλκηδόνα

BINTEO ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ WEB TV

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ενημέρωση

Με κοσμοσυρροή και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και της νέας δημοτικής αρχής

Σε κλίμα ενθουσιασμού, στην κατάμεστη αίθουσα του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου στη Νέα Χαλκηδόνα (πλατεία Γεωργίου Αποστολάκη), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των οποίων η θητεία θα είναι πενταετής, έως και το 2028.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου, Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Επιφάνειο Αρβανίτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Τιμόθεο Ηλιάκη και τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη.

Η πρωτοφανώς μαζική παρουσία των συνδημοτών μας σε τελετή ορκωμοσίας Δημάρχου, είναι ενδεικτική των υψηλών προσδοκιών αλλά και της αγάπης και της στήριξης στο πρόσωπο του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και της νέας δημοτικής αρχής. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση που αρκετοί συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή και αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκτός αυτής, παρά την βροχή.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν: ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημ. Καιρίδης, η Βουλευτής Βορείου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παν. Μανούρης, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγ. Ζαφειρόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς και Νίκος Αδαμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Δοπτόγλου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημ. Ησαΐας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΚΑΤ Γ. Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ – Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Καταπολέμησης του λαθρεμπορίου Παν. Κουκουλομμάτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Αλ. Πάλλη, Χρ. Γώγος, Σ. Αλυμάρα, Ρ. Μωραϊτάκη, Γ. Αγγελόπουλος και Κ. Ζόμπος, ο Πρόεδρος Σπ. Αβραμάκος και ο Γραμματέας Γ. Τσούκας της Νομαρχιακής Βορείων Προαστίων της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας Χρ. Σύλλας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστική Αναγέννηση ΝΦ-ΝΧ Μάρω Τσιλιμπάρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημ. Υψηλάντης» Γ. Σαραφίδης, ο Διευθυντής του ΕΦΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας Μιχ. Καλοειδάς, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας Αδάμ Ηλιακόπουλος και αρκετοί Προϊστάμενοι Ιερών Ναών της πόλης μας, μεταξύ των οποίων ο πατήρ Χρύσανθος Καρατζαφέρης του Ι.Ν.Αγ. Ευφημίας, ο πατήρ Χρήστος Αμπατζόγλου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, ο πατήρ Αλέξανδρος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, ο πατήρ Δημήτριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου εμφανώς συγκινημένος, αμέσως μετά τον όρκο του, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου:

«Σεβασμιότατε, Άγιοι Πατέρες, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρύτανη, φίλοι συνάδελφοι Δήμαρχοι, κύριοι πρώην Δήμαρχοι της πόλης μας, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Φίλοι και Φίλες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία και για την στήριξη σας όλο αυτό το διάστημα, γεγονός που μας τιμά, αλλά και μας οπλίζει με δύναμη ώστε να αγωνιστούμε για το αύριο της πόλης μας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

Πριν μιλήσω για εμάς και την πόλη μας θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου στους εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους τελωνειακούς που αγκάλιασαν το εγχείρημά μου από τη πρώτη στιγμή και με στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις για αυτό που προσπαθούσα να πετύχω. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, στο οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ. Και πάλι τους ευχαριστώ όλους.

Η σημερινή μέρα για εμένα αλλά και για τους συνεργάτες μου είναι μία μέρα γεμάτη συγκίνηση και τιμή. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η ευθύνη να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης σας αλλά και η ανάγκη να μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια κάθε μέρα.

Μια τέτοια μέρα, πανηγυρική, δεν προσφέρεται για αναλυτικές ομιλίες σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου την οποία παραλαμβάνουμε. Άλλωστε θα διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος κι όταν έχω μια καθαρή εικόνα, θα μιλήσω γι αυτήν στους δημότες μας με στοιχεία και τεκμήρια.

Παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε χωρίς να μας έχουν δοθεί τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από αυτό και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να συμμαζέψουμε την πόλη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήδη από τον πρώτο καιρό οι αλλαγές θα είναι εμφανείς και ουσιαστικές. Οι εποχές που η διοίκηση ήταν αποξενωμένη από τους δημότες έχουν παρέλθει. Η πόρτα του γραφείου μου και των συνεργατών μου θα είναι πάντα ανοικτή.

Το είχα πει προεκλογικά, το λέω και τώρα, θα το δείτε σύντομα και στην πράξη. Στη δικιά μου θητεία η διοίκηση θα ξεκινάει από τις γειτονιές και θα τελειώνει στις γειτονιές. Εμείς ζούμε εδώ, έχουμε φτιάξει τις ζωές μας εδώ, βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες καταστάσεις με εσάς και αυτά τα προβλήματα θέλουμε να λύσουμε με εσάς, για όλους εσάς.

Οι προτεραιότητες που θέτουμε είναι

– η καθαριότητα,

-το πράσινο,

-τα σχολεία,

-οι παιδικές χαρές,

-η κοινωνική πολιτική και

-η καθημερινότητα του πολίτη.

Τα όπλα μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι τρία: Πρώτον, το πρόγραμμά μας το οποίο ενέκριναν οι συμπολίτες μας. Δεύτερον, η θέλησή μας και η σωστή μας προετοιμασία. Και τρίτον, κάθε Φιλαδελφειώτισσα, κάθε Φιλαδελφειώτης, κάθε Χαλκηδονιώτισσα, κάθε Χαλκηδονιώτης, που θέλει να δει την πόλη του να αλλάζει, να εξελίσσεται, να καλυτερεύει. Οι πολίτες αυτής εδώ της πόλης, οι συμπολίτες μας, καθένας και καθεμιά, ανεξάρτητα με τα πιστεύω τους, τις απόψεις τους, τη θετική ή αρνητική εικόνα που έχουν για τη νέα διοίκηση του Δήμου, είναι η πηγή της προσπάθειάς μας και ταυτόχρονα η μεγάλη μας δύναμη. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, μαζί σας, κι αυτή είναι μία δέσμευση που δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Δεν θέλω να κουράσω άλλο με λόγια.

Προτιμώ να μιλήσω με έργα.

Είμαι πολύ τυχερός που η διάρκεια της θητείας μου συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την οικοδόμηση της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ενώ παράλληλα συμπληρώνονται τα 100 χρόνια και από την ίδρυση της Α.Ε.Κ. αυτής της παγκόσμιας φήμης ομάδας, που έχει για σπίτι της, την πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και ως το 2027, εκατό χρόνια μετά τη χρονιά που πρωτοκατοικήθηκε η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα θα ανακοινωθεί μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων τιμής και ιστορικής μνήμης στα γεγονότα που σημάδεψαν τον ερχομό των προσφύγων αλλά και την ιστορική πορεία της αγαπημένης μας πόλης στο πέρασμα των ετών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ανακοινώσω και ένα ευχάριστο γεγονός. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσει επιτέλους το αντιπλημμυρικό έργο της οδού ΣΚΡΑ που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την περιοχή και τους κατοίκους και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Σας ευχαριστώ όλους και όλες μέσα από την καρδιά μου. Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα , καλές γιορτές να έχετε με υγεία και αγάπη για εσάς και τις οικογένειες σας.

Ραντεβού στις γειτονιές της πόλης μας.

Μαζί θα αλλάξουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα,

Θα την κάνουμε και πάλι, πόλη της καρδιάς μας, την ωραία πόλη που αγαπήσαμε και που θα είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν.

Να είστε πάντα καλά.»

***

Μετάβαση στο περιεχόμενο