ΝΕΑ ΑΕΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Opap Arena: Eπικυρώθηκε η απόφασή για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ

Opap Arena: Eπικυρώθηκε η απόφασή για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΓΑΛΗ ΣΤΟ STUDIO- ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΗΕκτελεστική Επιτροπή της UEFA επικύρωσε την απόφασή της για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Europa Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα για την Ένωση, με δεδομένο ότι το γήπεδο αυτό είναι νέο και θα έπρεπε να περάσει με επιτυχία τα αναγκαία τεστ από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Σημειώνεται ότι η ΑΕΚ είχε καταθέσει πλήρη φάκελο για την υποψηφιότητα φιλοξενίας της διοργάνωσης από τις αρχές του 2022, περιλαμβάνοντας όλες τις λεπτομέρειες του γηπέδου Opap Arena, καθώς και αναλυτικούς χάρτες.

Τον περασμένο Ιούνιο, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε επί του θέματος και έδωσε καταρχάς το πράσινο φως στην ΑΕΚ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της UEFA σε αυτές τις περιπτώσεις κι επειδή το γήπεδο της ΑΕΚ δεν είχε ακόμα φιλοξενήσει αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα φετινά ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη και αυτά της Εθνικής στα προκριματικά του EURO αποφασίστηκε να αποτελέσουν test events του τελικού. 

Για τον λόγο αυτό, η UEFA είχε φέτος συχνή παρουσία στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τακτικές επισκέψεις στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το γήπεδο φαίνεται λοιπόν να έχει περάσει τα τεστ και πλέον αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Μετάβαση στο περιεχόμενο