ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα Γυναικών ΝΦ-ΝΧ: Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00

Ομάδα Γυναικών ΝΦ-ΝΧ: Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:00

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει την στήριξή της στην Ένωση Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στους Συλλόγους Γονέων και εκπαιδευτικών που έχουν πάρει απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας, απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στα σχέδια μετατροπής των προαύλιων χώρων των σχολείων σε parking, για τις ανάγκες του τελικού της conference league, στις 29/5/2024.

Αυτή η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής μας βρίσκει κάθετα αντίθετες, συμπορευόμαστε με την αγωνία των γονιών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιατί τα σχολεία ανήκουν αποκλειστικά στα παιδιά και στις ανάγκες τους για μάθηση, άθληση, δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη.

Ο χώρος τους πρέπει να είναι καθαρός και ασφαλής, εξοπλισμένος με τα απαραίτητα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους και θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους.

Αντί όλων αυτών, τα σχολεία μας έχουν κτηριακά προβλήματα, λειτουργούν με κοντέινερς, πλημμυρίζουν, δεν παρέχουν σωστές εγκαταστάσεις άθλησης και ουδεμία ασφάλεια (αποκόλληση σοβάδων, στηθαίων) ακόμη και από άτομα εξωσχολικά που εισέρχονται στα σχολεία και τα βανδαλίζουν (1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Χαλκηδόνας, όπου 2 φορές έγιναν καταστροφές από άτομα, σε τζάμια, πίνακες κ.ά., με αποτέλεσμα τέσσερις τάξεις να μην μπορούν να λειτουργήσουν).

Γι΄αυτά θα ενδιαφερθεί η Δημοτική Αρχή του κ. Τομπούλογλου ή εστιάζει μόνο στην απόκτηση οικονομικού οφέλους, μέσω της διευκόλυνσης των επιχειρηματικών ομίλων και σχεδίων στην περιοχή μας, δίνοντας για τον σκοπό αυτό «γη και ύδωρ»;

Το προαύλιο του σχολείου είναι αναπόσπαστα δεμένο με το σχολικό οικοδόμημα και δεν είναι χώρος ενοικίασης ή εξυπηρέτησης καμίας εξωσχολικής δραστηριότητας, εκτός από αυτές που γίνονται με συναίνεση γονέων και εκπαιδευτικών και αποσκοπούν στην περαιτέρω εκπαίδευση, άθληση, εποικοδομητική διασκέδαση των παιδιών.

Τα προαύλια των σχολείων είναι δημόσιοι χώροι, αυστηρά ενσωματωμένοι στο σχολικό οικοδόμημα.

Αυτή η πρόταση που συζητείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ανοίγει τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση των σχολείων, γίνεται για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι τις ανάγκες των παιδιών και των πολιτών του Δήμου μας.

Όλες και όλοι σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Τετάρτη 27 Μάρτη στις 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Ενιαίου Λυκείου . Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης και Λαχανά, Ν. Φιλαδέλφεια), ενώνουμε την φωνή μας με γονείς και εκπαιδευτικούς για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση των σχολείων μας, να απαιτήσουμε τα παιδιά μας να έχουν σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο