ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι γονείς ρωτούν ο ΟΠΑΚΜ απαντά: συνάντηση γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι γονείς ρωτούν ο ΟΠΑΚΜ απαντά: συνάντηση γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπάμπαλος: «Καθημερινά φροντίζουμε τα παιδιά μας και είμαστε δίπλα στους γονείς»

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την πρόεδρο και την διευθύντρια του ΟΠΑΚΜ, κυρίως όμως τη γιατρό και την ψυχολόγο των παιδικών σταθμών, για να πάρουν οδηγίες, συμβουλές, καθώς και να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους για τη νέα αυτή φάση της ζωής τους, τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιείται πάγια στην έναρξη κάθε σχολικής περιόδου – και αφού περάσει ένα εύλογο διάστημα – προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία γονέα και παιδιού.

Πέραν από την συνάντηση όλων των γονέων, στην οποία οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες που έχουν τα παιδιά τους στους σταθμούς του Δήμου μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες και απορίες, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ, η γιατρός και η ψυχολόγος των βρεφονηπιακών, είναι πάντα στη διάθεση του κάθε ένα και της κάθε μίας γονέα ξεχωριστά όποτε χρειαστούν την βοήθειά τους. Οι γονείς μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον βρεφονηπιακό σταθμό φοίτησης του παιδιού τους ή στο κεντρικό τηλέφωνο του ΟΠΑΚΜ 2102832500.

Υπενθυμίζουμε ότι και αυτή την χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κατάφερε να καλύψει το 100% των αιτήσεων εγγραφής – επανεγγραφής παιδιών της πόλης στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς, ενώ τα τροφεία παραμένουν στις μειωμένες τιμές που έχουν διαμορφωθεί με την οριζόντια έκπτωση του 20% που από το 2015 εφάρμοσε η νυν δημοτική αρχή. Από φέτος δε στις κατηγορίες που δικαιούνται πλήρους απαλλαγής από τροφεία προστέθηκαν και οι τρίτεκνες οικογένειες.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους γονείς της πόλης μας μέσα από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όχι μόνο στα παιδιά, τα οποία οι άξιες παιδαγωγοί και το σύνολο του προσωπικού του ΟΠΑΚΜ φροντίζουν καθημερινά σαν μια μεγάλη οικογένεια, αλλά και στους γονείς δίπλα στους οποίους είμαστε συνεχώς σε ό,τι ανάγκη, ό,τι απορία, ό,τι βοήθεια χρειαστούν», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο