ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χρήστος Μουλάς, κυβερνήτης του μοιραίου Καναντέρ, κηδεύτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Ο Χρήστος Μουλάς, κυβερνήτης του μοιραίου Καναντέρ, κηδεύτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον Χρήστο Μούλα, κυβερνήτη του μοιραίου Καναντέρ, γράφτηκε στο χωριό του, στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στα Χανιά

Κατά την έξοδο της σορού του σμηναγού από τον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την κηδεία ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «αθάνατος».

https://webtools-0df53bbc22ae482295dbcf7370989099.msvdn.net/embed/z5I9LIZo1U21?autoPlay=false

https://webtools-0df53bbc22ae482295dbcf7370989099.msvdn.net/embed/mjtnlz08ftQ5?autoPlay=false

https://webtools-0df53bbc22ae482295dbcf7370989099.msvdn.net/embed/09XU3tHkT0ZC?autoPlay=false

     

Το άγημα του στρατού σε ένδειξη τιμής πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα.

«Θυσίασε τη ζωή του»

«Αποχαιρετούμε έναν ήρωα, ένα πρόσωπο, που θυσίασε τη ζωή του» είπε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας.

Βουβός πόνος

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί έφτασε στην εκκλησία η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Το φέρετρο, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες, ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. 

Δεκάδες ήταν τα στεφάνια έξω από την εκκλησία, ενώ στην κηδεία παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος κυβερνήτης περίμενε παιδί αφού η σύζυγός του βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το αγέννητο παιδί έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα υιοθετηθεί από τη Βουλή, μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.

Ο γιατρός της συνέστησε στη σύζυγο του Χρήστου Μουλά να φύγει από την κηδεία λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασής της.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a013k56vb2yd&playlistId=v-cudoa1doyepl

Θλίψη και συγκίνηση για τον αδικοχαμένο πιλότο

   

Στα μαύρα ήταν ντυμένοι φίλοι και συγγενείς του 34χρονου κυβερνήτη του Καναντέρ, οι οποίοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για τον αγαπημένο τους Χρήστο.

  

Λίγο πριν τις 11:00 στον ναό έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

https://webtools-0df53bbc22ae482295dbcf7370989099.msvdn.net/embed/0uw66f8PkWp4?autoPlay=false

Δεκάδες τα στεφάνια

Στεφάνια στη μνήμη του Χρήστου Μουλά έστειλαν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, συγγενείς και φίλοι του πιλότου.

Ανάμεσα σε άλλους, στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά. 

    

«Το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας», δήλωσε ο ιερέας του χωριού του Χρήστου Μουλά.

Το όνομα των δύο πιλότων σε κοινόχρηστο χώρο στο Γαβαλοχώρι

Το όνομα των δύο αδικοχαμένων πιλότων, αποφάσισε να δώσει σε κοινόχρηστο χώρο του χωριού, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, συνεδρίασε εκτάκτως μετά την είδηση του θανάτου των δύο αεροπόρων στην Κάρυστο, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, η οικογένεια ενός εκ των οποίων, ήταν κάτοικος του Δήμου και αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο μετά του Δημάρχου Αποκορώνου, στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που θα γίνει στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου.

Να απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου επικήδειο λόγο και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Να δώσει το όνομα των δυο πεσόντων αεροπόρων σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο ή πλατεία) της κοινότητας Γαβαλοχωρίου.

Να καταθέσει στέφανο στην μνήμη τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στους δύο πιλότους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του Αντιπτεράρχου

Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο αξιωματικούς έχει απονεμηθεί ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο